1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Koç'tan tahrik uyarısı ve teşekkür

Beko Basketbol Ligi play off final serisi ilk iki maçında Galatasaray Liv Hospital'ı konuk eden ve seride (89-70 ve 74-73) 2-0 öne geçen Fenerbahçe Ülker'de, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç'tan taraftar ve yönetime teşekkür geldi.'Basın...

Google Haberlere Abone ol
1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Koç'tan tahrik uyarısı ve teşekkür

Beko Basketbol Ligi play off final serisi ilk iki maçında Galatasaray Liv Hospital'ı konuk eden ve seride (89-70 ve 74-73) 2-0 öne geçen Fenerbahçe Ülker'de, 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Koç'tan taraftar ve yönetime teşekkür geldi.

'Basın ve kamuoyunun dikkatine' başlığı ve 1907 Fenerbahçe Derneği Başkanı Ali Y. Koç imzasıyla yapılan yazılı açıklamada, "Son dönemde, taraftarlığın spor dışı taşkınlıklar ile anıldığı bir ortamda, Beko Basketbol Ligi Play Off Finallerinin ilk iki oyununda, örnek bir salon atmosferi ile oyunun güzelliklerine odaklandığımız maçlar izledik." denilerek şu ifadelere yer verildi:

"Tüm bu güzelliklere karşın; bugün, oynanan ilk maçın ardından misafir takımın yöneticilerinin ağırlandığı locada yaşandığı ileri sürülen bir olay, özellikle sosyal medya ve haber siteleri üzerinden, gerçeği yansıtmayan ifadeler ve içerik ile yayılmaktadır.

Günümüzde spor karşılaşmalarında yaşanan olaylara karşın son derece sakin, normallik ve saygı çerçevesi içerisinde geçen bir görüşmenin, final serisi 2-0’a geldikten sonra, farklı seviyelere çekilerek işlenmesi, son derece manidardır.

Başkanı olduğum 1907 Fenerbahçe Derneği’nin ve adımın yer aldığı bu haberlerin ve ifadelerin zamanlaması, haksız suçlamalar ve ithamlar içermesi ve bu haberin, kamuoyuna sunulduğu mecra tarafından işleniş şekli göz önüne alındığında bu haberin asıl amacının provokasyon olduğu açıktır.

Aksinin kanıtlanması ve doğruların açıklanması kolay olan bilgilerin çarpıtıldığını görmek, beni bu açıklamayı yapmak zorunda bırakmıştır.

Gönül ister ki misafir takımı temsil eden her davetli, maça gittiğinde son iki maçta olduğu gibi ağırlansın ve herhangi bir saldırıya maruz kalmadan gönül verdiği renkleri destekleme imkanına sahip olsun.

Temennim, her kulübün geçtiğimiz iki Play Off maçında olduğu gibi Fenerbahçe Ülker Sports Arena'da oluşan atmosferi oluşturarak spor dışı taşkınlığın azalmasına imkan sağlayacak adımlar atmasıdır.

Fenerbahçe camiası, daha önce yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen örnek bir sınav vererek kendisine yakışan büyüklükte davranmıştır. Bizlere de bu şekilde davranılmasını beklemek, en doğal hakkımızdır. Ben, bundan başka birşey düşünmüyorum. Umarım kamuoyuna açıklama yapanlar da her ifadeyi yansıdığı şekilde yanlışlarla değil olduğu gibi açıklarlar.

Olması gereken atmosferi sağladığı için Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetimi, Fenerbahçe taraftarı ve Fenerbahçe Ülker Sports Arena yöneticileri, teşekkürü fazlasıyla hakediyorlar."

CİHAN

Yorumlar