18 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası sona erdi

- Tek erkekler finalinde Mert Naci Türker, Metehan Tolunay Sümer'i 2-0 yenerek şampiyon oldu

Google Haberlere Abone ol
18 Yaş Türkiye Tenis Şampiyonası sona erdi


AĞRI (AA) - Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) tarafından düzenlenen 18 Yaş Türkiye Şampiyonası Ağrı'da sona erdi.

Çiftler ve tek kadınlardaki final müsabakaları dün oynanan şampiyona, bugün yapılan tek erkekler final müsabakalarıyla tamamlandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi (AİÇÜ) Tenis Kortları'nda oynanan tek erkekler final mücadelesinde Mert Naci Türker, Metehan Tolunay Sümer'i 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Final mücadelesinin ardından birinci olan Mert Naci Türker ve ikinci Metehan Tolunay Sümer'e AİÇÜ Rektör Yardımcısı Telat Yanık ve Ağrı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Cemil Budak tarafından ödülleri verildi.

Budak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda tenis sporunun Ağrı'da "zengin sporu" olarak görüldüğünü belirterek, "Şu anda tenis sporunda öncü illerden biriyiz. Artık o kalıplaşmış düşünceleri aştık. Altyapıdan sporcularımız yetişiyor. Bu sporcular milli takıma gitme yolunda bir mesafe kaydettiler." dedi.

Yeni organizasyonlara ev sahipliği yapmak için gerekli şartları sağladıklarını kaydeden Budak, turnuvanın gerçekleşmesinde kendilerine destek veren Ağrı Valisi Musa Işın, TTF Başkanı Cengiz Durmuş ve AİÇÜ'ne teşekkür etti.

Yorumlar