16. Uluslararası Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası

- TOFAŞ Spor Salonu'nda 6 takımın katılımıyla gerçekleştirilecek turnuva yarın başlayacak

Google Haberlere Abone ol
16. Uluslararası Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası


BURSA (AA) - Geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden eski milli basketbolcu Cevat Soydaş'ın anısına bu yıl 16'ncısı düzenlenecek Uluslararası Cevat Soydaş Basketbol Turnuvası, yarın başlayacak.

TOFAŞ Spor Kulübünden yapılan açıklamaya göre, Bursa Basketbol Hakemleri, Gözlemcileri Derneği ve Bursa Baia Otel tarafından organize edilen turnuva, TOFAŞ Spor Salonu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Organizasyona TOFAŞ'ın yanı sıra Trabzonspor Medical Park, Banvit, Muratbey Uşak, İstanbul Büyükşehir Belediyespor ve Yunanistan'ın AEK takımı katılacak.

Basketbolseverlerin ücretsiz olarak takip edebileceği turnuva ayrıca, canlı yayınlarla tofassporkulubu.web.tv adresinden yayınlanacak.


- Gruplar ve maç tarihleri

Final ve yarı final müsabakalarının 24 Eylül'de yapılacağı turnuvada A Grubu'nda; TOFAŞ, Banvit, AEK, B Grubu'nda ise Trabzonspor Medical Park, Muratbey Uşak ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor takımları mücadele edecek.

Turnuvanın açılış maçı yarın saat 16.30'da İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile Muratbey Uşak arasında gerçekleştirilecek. Günün diğer maçında ise saat 19.00'da TOFAŞ ile AEK karşılaşacak.

Organizasyonun ikinci gününde saat 16.30'da Muratbey Uşak-Trabzonspor Medical Park, saat 19.00'da Banvit-TOFAŞ maçları oynanacak.

Grup müsabakalarının son gününde ise saat 16.30'da Trabzonspor Medical Park-İstanbul Büyükşehir Belediyespor, saat 19.00'da da AEK-Banvit müsabakaları yapılacak.


- Cevat Soydaş

Eski milli basketbolcu Cevat Soydaş, Eskişehir amatör takımlarından Güllükspor'da başlayan ve Paşabahçe'de sona eren 19 yıllık aktif basketbol yaşantısında milli formayı 38 kez giyme başarısını gösterdi.

Sırasıyla Eskişehir Güllük, MKE Ankaragücü, Eczacıbaşı, TOFAŞ, OYAK Renault ve Paşabahçe takımlarında oynayan Soydaş, OYAK Renault ile Bursa Belediyespor'da antrenörlük yaptı. 1975-1984 yılları arasında 9 sezon boyunca TOFAŞ formasını taşıyan Soydaş, oynadığı 221 maç ile Bursa ekibinin tarihinde en çok maça çıkan 5. ve attığı 3 bin 498 sayı ile de Murat Konuk'un ardından en çok sayı atan 2. oyuncu oldu.

Cevat Soydaş, 2 Ağustos 2001'de geçirdiği trafik kazası sonunda hayata veda etmişti.

Yorumlar