15 Temmuz Demokrasi Kupası yarın oynanacak

İzmir kulüplerinin oyuncularından oluşacak karma takımların yarın karşılaşacağı müsabaka öncesinde Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka'nın teknik direktörleri İzmirlileri Atatürk Stadı'na davet etti.

Google Haberlere Abone ol
15 Temmuz Demokrasi Kupası yarın oynanacak
İzmir Spor Kulüpleri Birliği ve Geliştirme Vakfının (İZVAK), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etmek için yarın yapacağı 15 Temmuz Demokrasi Kupası için Altay, Altınordu, Göztepe ve Karşıyaka'nın teknik direktörleri İzmirlileri Atatürk Stadı'na davet etti.
İZVAK'tan yapılan yazılı açıklamada, İzmirli kulüplerin futbolcularından oluşacak iki karmanın karşılaşacağı 15 Temmuz Demokrasi Kupası'nın saat 20.00'de, Atatürk Stadı'nda oynanacağı bildirildi.

Organizasyon için Altay, Altınordu, Göztepe, Karşıyaka'nın yanı sıra İzmirspor'un da futbolcu göndereceği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Altay Teknik Direktörü Serdar Sabuncu, Türkiye'nin çok zorlu bir süreçten alnının akıyla çıktığını kaydetti. Yarın çok anlamlı bir gün yaşanacağını bildiren Sabuncu, "Denizde bir damla veya kumsalda bir kum tanesi kadar da olsa bu gururu yaşamak, paylaşmak istiyoruz. Bizler burada renklerin kardeşliği ve gücünü temsil edeceğiz. Ay-yıldızlı formalarla sahaya çıkacak oyuncularımız da bu karşılaşmayı bir milli maç havasında oynayacaklar." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin böyle bir etkinliğe ihtiyacı olduğunu belirten Altınordu Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ise şunları kaydetti:
"İzmir, yıllarca ülkemizin öncü kenti oldu. Futbolun doğduğu kent İzmir'e böylesine kritik bir süreçten geçtiğimiz günlerde, böylesine güzel bir etkinliğin altına imza atmak yakışırdı. 11 Ağustos'ta Atatürk Stadı'nda olmaktan gurur duyuyorum."

Göztepe Teknik Direktörü Okan Buruk da Türkiye'nin 15 Temmuz'dan bu yana inanılmaz bir birlik beraberlik mesajı verdiği bildirdi.

Buruk, şu ifadeleri kullandı:
"İşte gerçek Türkiye bu. İzmir'de de bu tablonun benzerini, devamını, futbol sahasında yaratacağız. İzmirli futbolseverlerden, demokrasi nöbeti tutanlardan 11 Ağustos'ta Atatürk Stadı'nda olmalarını istiyorum. Buradan renklerin gücünü haykıralım."

Karşıyaka Teknik Direktörü Tolungüç ise ülke olarak zorlu bir sürecin geride bırakıldığını belirterek, "Birlik beraberliğe gerçekten ihtiyacımız var. Futbol da bu ülkenin bir zamkı. Atatürk Stadı'nda kulüplerin rekabeti değil, ay-yıldızın gücünü ortaya çıkaracağız. Böyle bir organizasyonun İzmir'de olması, Karşıyaka olarak bizim de bu turnuvada yer almamız ayrı bir gurur kaynağı." şeklinde görüşlerini aktardı.

Yorumlar