13. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu

- Erkeklerde Etiyopyalı sporcu Alew, kadınlarda ise Kenyalı atlet Meringor birinci oldu

Google Haberlere Abone ol
13. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu


BURSA (AA) - Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen 13. Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu yapıldı.

Bursa'nın fethinin 692. yıl dönümü dolayısıyla Osmangazi Belediyesi tarafından düzenlenen şenlikler kapsamında gerçekleştirilen organizasyon, sabah saatlerinde Tophane Meydanı'ndaki Saltanat Kapı önünden verilen startla başladı.

Yerli ve yabancı sporcuların büyük ilgi gösterdiği yarışın startında, eski İçişleri Bakanı ve AK Parti Bursa Milletvekili Efkan Ala, Bursa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Abdullah Karadağ, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Süleyman Şahin de bulundu.

Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu'na katılan sporcular, Saltanat Kapı'dan başlayıp, Atatürk, Haşim İşcan, Altıparmak ve Çekirge caddelerinin ardından Pınarbaşı Meydanı'nda sona eren 15 kilometrelik parkurda yarıştı.

14 ülkeden 30'u yabancı toplam bin 100 sporcunun mücadele ettiği yarı maratonda, erkeklerde Etiyopyalı atlet Haymanot Alew 46.53'lük derecesiyle birinciliği kazandı. Kenyalı sporcu Hillary Kipchumba 47.00'la ikinci, aynı ülkeden Alfred Kipchirchir Mukche 48.08'le üçüncü oldu. Erkeklerde dereceye giren sporculara madalya ve kupalarını, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar takdim etti.

Kadınlarda ise Kenyalı sporcular yarışa damga vurdu. İlk üç sırada Kenyalı atletlerin yer aldığı yarışta Delvine Relin Meringor, 52.26'lık derecesiyle birinciliği, DaisyJeptoo Kimeli 53.14'le ikinciliği, Cynthia Chepchirchir Kosgi de 53.42'yle üçüncülüğü elde etti. Kadınlarda dereceye giren sporculara madalya ve kupaları, Türkiye Atletizm Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Muzaffer Karadeniz tarafından verildi.

Yarışmanın birincileri 2 bin, ikincileri bin 500, üçüncüleri ise bin dolar para ödülünün sahibi oldu.

Ayrıca erkek ve kadınlarda 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64 ve +65 yaş kategorilerinde dereceye giren sporcular da madalya ve kupa aldı.


- Halk Koşusu


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve diğer protokol üyelerinin de yer aldığı 4 kilometrelik Tarihi Kent Halk Koşusu'na ise Bursalılar büyük ilgi gösterdi. 3 bin 200 kişinin katıldığı koşuda, birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı.

Saltanat Kapı'dan başlayıp, Heykel, Setbaşı, Irgandı Köprüsü, Kayhan Çarşısı, Kapalı Çarşı ve Kavaklı Caddesi güzergahını izleyerek, Pınarbaşı'nda sona eren 4 kilometrelik Halk Koşusu'nda erkeklerde birinciliği Yusuf Usta, ikinciliği İsmail Özkan, üçüncülüğü ise Ufuk Ulaş Tokat elde etti. Kadınlarda ise birinci Ayça Beren, ikinci Semanur Eren, üçüncü Beyzanur Bozkurt oldu.

Dündar, ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Osman Gazi'yi Anma ve Bursa'nın Fethi Şenlikleri kapsamında gerçekleştirdiğimiz Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu ve Halk Koşusu'nu büyük bir katılımla gerçekleştirdik." dedi.

Geçen yıllara oranla bu sene yarışlara rekor bir katılım olduğunu belirten Dündar, şunları kaydetti:

"Bu etkinliğimizin ünü, Bursa ve Türkiye sınırlarını aştı. Bursa'nın ve Türkiye'nin adını atletizmde dünyaya duyurmayı başardık. Önümüzdeki yıllarda bu başarımızı daha da yukarı taşıyacağız. Bu tarz yarışların sayısı çok fazla değil. Bazı şehirlerde maraton koşuları var ancak 15 kilometrelik Uluslararası Tarihi Kent Koşusu Yarı Maratonu'nu marka haline getirdik. Her yıl bu yarışımızı büyüterek sürdüreceğiz."

Yorumlar