129. IOC Toplantısı

- Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek toplantıda, beyzbol-softbol, karate, kaykay, sportif tırmanış ve sörf branşlarından hangilerinin 2020 Olimpiyatları programına ekleneceği görüşülecek

Google Haberlere Abone ol
129. IOC Toplantısı


ANKARA (AA) - Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin (IOC) 129. toplantısı, yarın Brezilya'nın Rio de Janeiro‎ kentinde başlayacak.

129. IOC Toplantısı, 5-21 Ağustos tarihlerinde 2016 Olimpiyatları'na ev sahipliği yapacak Brezilya'nın Rio de Janeiro‎ kentindeki Windsor Oceanico Oteli'nde yapılacak.

Yarın başlayacak ve 3 gün sürecek toplantıda, beyzbol-softbol, karate, kaykay, sportif tırmanış ve sörf branşlarından hangilerinin, Japonya'nın başkenti Tokyo'da düzenlenecek 2020 Olimpiyatları programına ekleneceği görüşülecek.

Toplantıda ayrıca IOC İcra Kurulu'nun, daha önce önerdiği 8 adayın (Sari Essayah, Ivo Ferriani, Luis Moreno, Auvita Rapilla, Anant Singh, Tricia Smith, Karl Stoss, Nita Ambani) IOC üyeliğine kabul edilip edilmeyeceği oylanacak. 8 kişinin de kabul edilmesi halinde IOC üyelerinin sayısı 99'a çıkacak.

IOC, "Olimpiyat gündemi 2020" adı verilen reform paketinde, "Olimpiyatlarda temsil edilecek spor branşlarının sayısının 28 ile sınırlandırılması" kuralının kaldırılmasına karar vermişti.

Karara göre, yaz oyunlarının olimpik programı, 28 branşla değil 10 bin 500 sporcu ve madalya dağıtılan 310 etkinlikle sınırlandırılıyor. Böylece ev sahiplerine, 474 sporcu ve 18 etkinliği geçmemek kaydıyla daha fazla yarışmanın programa dahil edilmesini teklif etme hakkı tanınıyor.

Yorumlar