12 Dev Adam, Dünya Kupası hazırlıklarına Çeşme’den başladı

Türk A Milli Basketbol Takımı kafilesi, İspanya’da yapılacak olan 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Çeşme’de kampa girdi. 12 dev adam, ilk antrenmanı Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde Çeşme Spor Salonu'nda yaptı. Basketbol...

Google Haberlere Abone ol
12 Dev Adam, Dünya Kupası hazırlıklarına Çeşme’den başladı

Türk A Milli Basketbol Takımı kafilesi, İspanya’da yapılacak olan 2014 FIBA Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında Çeşme’de kampa girdi. 12 dev adam, ilk antrenmanı Başantrenör Ergin Ataman yönetiminde Çeşme Spor Salonu'nda yaptı. Basketbol A Milli Takım'da izinli olan Emir Preldzic ile Ömer Aşık, Ümit Milli Takım'da bulunan Cedi Osman ve ameliyat olan Enes Kanter kampta yer almadı.

A Milliler, 16 Temmuz Çarşamba gününe kadar hazırlıklarını Çeşme'de sürdürecek. Milli basketbolcular, 22-31 Temmuz'da İtalya'nın Bormio kentine giderek hazırlıklara burada devam edecek. Bormio kentinden Brüksel'e geçecek ve Belçika ile özel maç yapacak A Milli Takım, daha sonra 4-8 Ağustos tarihlerinde İstanbul'da hazırlıklarını sürdürecek.

12 dev adam, hazırlık maçları kapsamında, İspanya'da, Kanada ve İspanya, İstanbul'da ise İspanya ile karşılaştıktan sonra ev sahibi Sırbistan, Arjantin ve Finlandiya ile hazırlık turnuvasında karşı karşıya gelecek. A Milli basketbolcular daha sonra ise İstanbul ve Atina'da Yunanistan ile karşılaşacak. 12 dev adam dünya kupasında ilk maçını 30 Ağustos'ta yapacak.

A Milli Basketbol Takımı’nda şu isimler yer alıyor: Kerem Gönlüm, Birkan Batuk, Sinan Güler, Ender Arslan, Cenk Akyol, Furkan Aldemir, Melih Mahmutoğlu, Doğuş Balbay, Mehmet Yağmur, Barış Ermiş, Berkay Candan, Serhat Çetin, Evren Büker, Oğuz Savaş, Barış Hersek, Kerem Tunçeri, Samet Geyik.

AKKAŞ: HAZIRLIKLARIMIZ SÜRECEK

Türkiye Basketbol Federasyonu Milli Takımlar İdari Menajeri Barbaros Akkaş, "Teknik kadro Emir'in kadroya dahil olmasını istedi. O da Bormio kampına katılacak" dedi. Antrenman sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Akkaş, “Dünya Şampiyonası öncesi ilk kampımızı Çeşme'de yapıyoruz. Buradaki çalışmalarımız biraz daha rahat geçecek. Bu süreç oyuncuların birbirlerine kaynaşmaları açısından iyi olacak. Çeşme'de, 16 Temmuz'a kadar çalışacağız. Kampta 17 basketbolcu yer alıyor. Sakatlıkları süren Ender Arslan ve Furkan Aldemir Çeşme kampı sonrası takımla çalışmalara katılabileceklerini tahmin ediyoruz. Ömer Aşık ve Emir Preldzic Bormio kampında yer alacak. Ümit Milli Takım'daki Cedi Osman da şampiyona bittikten sonra takıma katılacak. Dizinden ameliyat olan Enes Kanter’in 2 aylık dinlenme sürecine ihtiyacı var. Enes iyileşmesi halinde takımda yer alacak.” dedi.

CİHAN

Yorumlar