11. CMAS Paletli Yüzme Dünya Kupası

- Kocaeli'de başlayan 6. ayak yarışlarına 11 ülkeden 263 sporcu katılıyor

Google Haberlere Abone ol
11. CMAS Paletli Yüzme Dünya Kupası


KOCAELİ (AA) - Dünya Sualtı Sporları Federasyonu (CMAS) tarafından düzenlenen 11. Paletli Yüzme Dünya Kupası'nın 6. ayağı, Kocaeli'de başladı.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu (TSSF) Başkanı Şahin Özen, Gebze Kapalı Olimpik Yüzme Havuzu'ndaki organizasyonun açılış seremonisinde yaptığı konuşmada, Dünya Kupası 6. ayak yarışlarına ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduklarını, iki gün boyunca 3 kıta 11 ülkeden 263 sporcunun havuzdaki rekabetinin izleneceğini söyledi.

Paletli yüzme sporunun Türkiye'de her geçen gün yaygınlaştığını aktaran Özen, uluslararası organizasyonların bu sporun tanınmasına büyük katkı sağladığını dile getirdi.

Özen, Türkiye'nin sualtı sporlarında, uluslararası alanda başarılı bir ülke olduğunu belirterek, kısa zamanda paletli yüzme branşında da madalya alacaklarına inandığını ifade etti.

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar da yarışlara katılan tüm sporculara başarı diledi.

Organizasyonda gençler ve büyükler kategorilerinde 50 metre dip, 100 metre tüplü, 50, 100 ve 200 metre çift palet, 50, 100, 200, 400 ve 800 metre su üstü ile 4x100 bayrak yarışlarında dünya şampiyonları belli olacak.

Toplam 44 yarışın gerçekleştirileceği 11. CMAS Paletli Yüzme Dünya Kupası'nın 6. ayağı, yarın sona erecek.

Yorumlar