10. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni yarın başlıyor

10. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni yarın İstanbul'da başlıyor. Yarın Hasan Doğan Spor Salonu'nda başlayacak olan 10. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni'nin basın toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya,...

Google Haberlere Abone ol
10. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni yarın başlıyor

10. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni yarın İstanbul'da başlıyor.

Yarın Hasan Doğan Spor Salonu'nda başlayacak olan 10. Türk Dünyası Güreş Turnuvası ve Kültür Şöleni'nin basın toplantısı bugün yapıldı. Toplantıya, İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, İstanbul Güreş İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay, Bahçelievler Belediyesi Spor Kulübü Güreş Şube Başkanı Ergin Kepenek, İstanbul Güreş Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Adnan Kuzu katıldı.

9 ülkeden yaklaşık 150 sporcunun katılımı ile başlayacak güreş turnuvası öncesi açıklamalarda bulunan İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç, "Buradaki amaç yıllar önce 300 milyona varan Türk dünyasının eski adıyla Türki Cumhuriyetleri'nin bir araya gelerek sportif anlamda kaynaşmasını sağlamak. Neticede bu güçlü bir organizasyon. Bunun daha iyi daha güzel bir hale getirilebilmesi için çalışmalarımızı yapıyoruz." diyerek şöyle konuştu:

"Ülke katılımındaki sporcu sayının artması ile ilgili de çalışmalar yapıyoruz. Bununla ilgili desteklerimizi bulduk. Türk dünyası yeni bir ivme kazanıyor. Bu kadar büyük bir nüfusun güreş olarak bir araya gelmesi de bizi çok mutlu ediyor. Burada gençlerimizi görüyoruz. Burada şuan dört tane takımın yıldız milli takımı müsabaka yapacak. Türkiye Şampiyonası için buda bir ön seçme olacak. Burada çıkacak çocuklar geleceğin Olimpiyat Şampiyonları olacak. Bu organizasyon vatanımıza milletimize ve İstanbul'a hayırlı olsun."

Turnuva hakkında bilgiler veren İstanbul Güreş İl Temsilcisi Halil İbrahim Oktay, "Yurt dışından 9 ülke iştirak edecek bu turnuvaya. Bunun yanı sıra İstanbul karması, Bahçelievler Belediyesinin takımı ve Türk Milli takımı iştirak edecek. Turnuvaya Bulgaristan, Ukranya, Çeçenistan, Makedonya, Tataristan, Kosava, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırgızistan ve Gagauzya gibi ülkeler katılacak. Bu turnuvada da bizim yıldız takımımız seçilecek ayrıca. Yarın başlıyor turnuvamız saat 13.00'da. 18.00'da ise açılış seronomiz yapılacak." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar