Mirasımız Derneği Filistinli çocukları sevindirdi

Mirasımız Derneği gönüllüleri, Kudüs'te 180 çocuğa çanta, defter, kalem gibi kırtasiye malzemelerinden oluşan okul seti dağıttı

Google Haberlere Abone ol
Mirasımız Derneği Filistinli çocukları sevindirdi

Sonhaberler | Haber Merkezi

Mirasımız Derneği (Kudüs ve Civarındaki Osmanlı Mirasını Koruma ve Yaşatma Derneği), işgal altındaki Kudüs'te yaşayan Filistinli çocukların yüzünü "Bir Çanta Mutluluk" kampanyasıyla güldürdü.

Kampanya kapsamında hayırseverlerin bağışlarıyla temin edilen çanta, kalem, defter gibi kırtasiye malzemelerinden oluşan okul setleri Kudüs'teki 180 çocuğa dağıtıldı.

Mirasımız Derneği Yetim ve Aile Masası Sorumlusu Aykut Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, "Okullar açıldı ve Kudüslü çocukların yeni çantalara ihtiyacı vardı. Gönüllülerimizle Kudüs'e gelerek emanetleri sahiplerine teslim ettik. Çantalarımızın içinde defterler, kalem, silgi başta olmak üzeri okul kırtasiye malzemeleri mevcut." ifadelerini kullandı.

Bütün çalışmalarının Kudüs'e yönelik olduğunu vurgulayan Kaya, "Kudüs'ün ve Kudüslülerin neye ihtiyacı varsa ona yetişmeye çalışıyoruz. Rabbim bizi Kudüs için çalışmaktan, hayırseverleri de Kudüs'e yardımdan geri bırakmasın." temennisinde bulundu.

Eğitim öğretim yılına yeni çantalarıyla girmenin mutluluğunu yaşayan Filistinli çocuklar, Türkiye'ye teşekkür etti.

400 aileye yıl boyu kumanya

Öte yandan derneğin Kudüslü ailelere kumanya dağıtımı da aralıksız devam ediyor. Kudüs'e giden gönüllüler, burada 400 aileye yıl boyu yardım yapan derneğin kumanya dağıtımına da katıldı.

Kudüs, Mescid-i Aksa ve Osmanlı Devleti'nin bölgeye vakfettiği tarihi, kültürel mirası korumak ve bu mirasın önemi konusunda halkı bilinçlendirmek amacıyla 2008'de kurulan Mirasımız Derneği, bölgede eğitimden sağlığa birçok hayır çalışmasına imza atıyor.

Yorumlar