Twitter, Youtube ve Facebook'a neden girilemiyor?

Son üç gün içinde başta Twitter olmak üzere sosyal medyada büyük bir yavaşlama yaşanıyor. Yaşanan yavaşlığın nedeni konusunda henüz resmi bir açıklama gelmezken, yavaşlamanın terör propagandasını engellemeye yönelik olduğu tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol
Twitter, Youtube ve Facebook'a neden girilemiyor?

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Sosyal medya üzerinden yapılan törer propagandasına karşı uygulanan internet kısıtlaması devam ediyor. Son üç gün içinde DAEŞ'in Türk askerlerini yakarak öldürdüğü yönündeki iddiaların kara bir propaganda halinde özellikle Twitter üzerinden yayılması üzerine harekete geçen yetkili merciler, kısıtlamaya gitti. Üç gün önce başlayan kısıtlamadan sonra başta Twitter olmak üzere sosyal medya sitelerine erişimde sıkıntı yaşanıyor. Şu ana kadar konuyla ilgili herhangi bir resmi açıklama yapılmasa da alınan tedbirin kara propagandayı önlemeye yönelik olduğu tahmin ediliyor. 

Şu ana kadar sosyal medyanın durumuyla ilgili sadece genel bilgilendirme amaçlı bir açıklama geldi. İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından yapılana çıklamada, sosyal medya üzerinden yapılan kara propagandaya karşı alınan tedbirlerden söz edildi. Açıklamada şöyle denildi: Yürütülen çalışmalarda, son 6 ayda Sosyal Medya üzerinden halkı kin nefret ve galeyana sevk eden, terör örgütünü öven, terör örgütü propagandası yapan, terör örgütü ile iltisaklı olduğunu alenen beyan eden, devlet büyüklerine hakaretlerde bulunan, devletin bölünmez bütünlüğüne, toplumun can güvenliğine kast eden 3.710 kişi hakkında adli işlem yapılmış, bunlardan 1.656'sı tutuklanmış, 1.203'ü Adli Kontrol şartıyla serbest bırakılmıştır. 84'ünün ise gözaltı işlemi devam etmekte olup; 767'si gözaltından serbest bırakılmıştır.

Hali hazırda açık kimlikleri tespit edilerek Cumhuriyet Savcılıklarına intikal ettirilen 10 bin kişi hakkında da soruşturma ve adli süreç devam etmektedir.

Öte yandan, her alanda olduğu gibi sosyal medya alanında da terörle mücadele kararlılıkla sürdürülmekte olup; suç ve suçlularla mücadele birimlerimizin teknik kabiliyetlerinin güçlendirilmesinin yanı sıra Twitter, Facebook, YouTube başta olmak üzere birçok ulusal ve uluslararası servis sağlayıcı, kurum ve kuruluşlar ile yürütülen iş birlikleri de en üst seviyeye taşınmıştır.

Yorumlar