Sosyal medyanın insan hayatındaki tahribatına çare aranıyor

Sosyal medyanın insanların hayatlarında neden olduğu tahribatlara karşı Fransa'da yasa çıkarılıyor. Özellikle kadın ve çocukların kötü etkilendiği sosyal medya paylaşımlarıyla ilgili hapis ve para cezalarının uygulanacağı yasalar çıkarılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Sosyal medyanın insan hayatındaki tahribatına çare aranıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Sosyal medyanın uzun vadede insan hayatında neden olduğu tahribatlar giderek büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Fransa, bu tahribatı önlemek için harekete geçen ilk ülke oldu. Özellikle kadın ve çocukların hayatı üzerinde olumsuz etkilere neden olan paylaşımlarla ilgili yeni bir yasa tasarısı hazırlanıyor. Çıkarılacak yasa tasarısı, oluşacak mağduriyetleri önlemeyi, suçluları ise para ve hapisle cezalandırmayı ön görüyor. 

Fransız Milletvekilleri, bu tartışmalı ve çocuğun gelecek hayatı için sakıncalı alışkanlığı, iyi niyetli bir çabayla geçmişte bırakmak istediklerini belirtiyorlar. Kadınların eski sevgilileri ya da kötü niyetli kişiler tarafından şantaja maruz bırakılmamaları için çıkarılan ‘kişisel hayatın korunması kanunu’na ekleme yapılarak oluşturulacak yasayı ihlal edenler, bir yıla kadar hapis cezası ve 50.000 $’a kadar para cezasına çarptırılabilecek. Çocuk ve aile psikolojisi uzmanları ise, işi yasaya bırakmadan ‘makul ve düşünceli’ bir yaklaşımla çocukların korunabileceğini söylüyor.

Çocuklarınızla ilgili mahremiyet, çıplaklık, aşağılama, kimlik bilgileri, davranış bozukluğu gibi şeyler içermeyen ‘makul’ içerikleri, paylaşım ayarlarını ‘sadece arkadaşlar’ olarak belirleyerek paylaşabilirsiniz.

Yorumlar