Ebeveynlere Youtube uyarısı

YouTube'un çocuklar için geliştirdiği YouTube Kids'te birçok tehlikeli videonun filtreleri aşarak çocuklara ulaştığı ortaya çıktı

Google Haberlere Abone ol
Ebeveynlere Youtube uyarısı

Google, 2015 yılında yalnızca çocuklar için videolar sunduğu YouTube Kids uygulamasını yayınlamıştı. Daha önce Kids'te bulunan rahatsız edici videolar nedeniyle eleştirilerin hedefi olan YouTube, yine aynı sebeple özür diledi.

Newsroom, YouTube Kids uygulamasında hâlâ birçok zararlı içeriğin bulunduğunu fark etti. Çocuklara sunulan videolardan birinde, bıçakların nasıl sivrileştirileceğini gösteren bir içerik yer alıyor. Bir diğerinde ise çizgi film karakterleri yanan bir uçakta görülüyor. 

YouTube Kids uygulamasındaki videoların onay ve öneri sürecinde küratörler yerine yapay zeka algoritmaları kullanılıyor. Algoritmaları aldatmayı başaran bazı videolar, yıllardır YouTube’un eleştirilmesine sebep oluyor.

Google çocuklara sunulan içeriklerin değerlendirilmesi için birçok sürecin uygulandığını ancak uygunsuz içeriklerin saptanması için yeni sistemlerin kurguladığını söyledi. İnsanlardan oluşan küratörler konusunda da açıklama yapan şirket, YouTube’a herkes her an video yükleyebildiği için tüm içeriklerin tek tek kontrol edilmesinin çok zorlu olduğuna dikkat çekti.

Yorumlar