Serdar Bağtır

Serdar Bağtır

Sosyal medya hesaplarınız banka hesabınız kadar değerli

Sosyal medya kullanımı artık lüks, merak ya da oyun değil. Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası ve biz bunu çoktan kabul ettik. Hayatımızın her anında kullanıyor, faydasını...

Sosyal medya kullanımı artık lüks, merak ya da oyun değil. Sosyal medya artık hayatımızın bir parçası ve biz bunu çoktan kabul ettik. Hayatımızın her anında kullanıyor, faydasını ve zararını hep birlikte yaşıyoruz. Sosyal medya üzerinden iş bulmak da mümkün, yeni insanlarla tanışmak da. Hayatımızın bir bölümünde olan insanları uzaktan uzağa izlemek de mümkün, dünyanın herhangi bir yerinde yaşanan felaketi aynı anda haber almak da. 

Sosyal medya hesaplarımızda, yıllar boyu insanlar biriktiriyoruz. Birçoğunun telefon numarası ya da şahsi bilgileri artık rehberimizde kayıtlı değil. Sadece hesaplarımızda ekli olmaları yetiyor, istediğimiz zaman iletişim kurmamız için. Aynı zamanda, birçok fotoğrafımızı paylaştıktan sonra cihazlarımızdan siliyoruz. Zaman içinde sosyal medya hesaplarımızda birikiyorlar. Hesabımızı çaldırmadığımız müddetçe de harici bir harddiske kopyalamaktan daha güvenli.

Sosyal medya hesaplarımızın, insanları ve anılarımızı biriktirdiğimiz için banka hesabımız kadar değerli hale geldi. Banka hesaplarınız kadar, sosyal medya hesaplarınızın da güvenliği önemli. Hacker’lar sürekli olarak hesaplara saldırı yapıyorlar, özel bilgileriniz, fotoğraflarınız ve anılarınız onlar için çok önemli değil. Birçoğu sadece saldırmış olmak için saldırıyor, bunu bir başarı olarak görüyor. Size verdikleri zararı çok fazla önemsemiyorlar ama siz hem itibar hem de anılarınızı kaybediyorsunuz.

Hesapları güvende tutmak, aslında sanıldığı kadar zor değil. Birkaç basit noktaya dikkat etmek gerekiyor. İlk ve en önemli kural şifrenizi kimseye vermeyin. Sosyal hesaplarınız üzerinden oyun oynamayı seviyorsanız, oyun şirketine dikkat edin. Mutlaka uluslararası boyutta kendini kanıtlamış firmaların oyunlarının hesabınıza erişimine izin verin. Her gelen mesajı ve içindeki linki açmayın bu en basit şifre alma yöntemidir. 

En önemlisi mutlaka, bütün mecralarda, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkin hale getirin. Hesabınızı gerçekten koruyacak olan en gelişmiş yöntem budur. Hesaplarınızı bu şekilde koruyarak, anılarınızın ve itibarınızın çalınmasına izin vermeyin.
 

Diğer Yazıları

Yorumlar