Zeynalov'un sınırdışı edilmesine tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda hakkında suç duyurusunda bulunduğu Today’s Zaman yazarı Mahir Zeynalov sınır dışı edildi.

Google Haberlere Abone ol
Zeynalov'un sınırdışı edilmesine tepki

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz aylarda hakkında suç duyurusunda bulunduğu Today’s Zaman yazarı Mahir Zeynalov sınır dışı edildi. Attığı tweetler sebebiyle sınır dışı edildiği iddia edilen Azerbaycan vatandaşı Zeynalov bugün sabah 08.50′de THY uçağı ile İstanbul’dan Bakü’ye gitti.

Oturma izni olduğu halde Zeynalov’un sınırdışı edilmesine twitter üzerinden gelen tepkiler şöyle:

Gazeteci Ekrem Dumanlı: Konuyu bilmeyenler yarın ki Zaman'da okusun. Başbakanı eleştiren tweet attı gerekçesiyle Azeri bir muhabir sınırdışı ediliyor. Ayıp çok ayıp.
Gazeteci Cüneyt Özdemir: Twit attı diye yargılananı duymuştum da ülkeden atılanını ilk kez duyuyorum. Bizi de vatandaşlıktan atmasınlar! Vanatu'ya vize var mıydı?
Gazeteci Bülent Keneş: Türkiye'yi babalarının çiftliği zanneden zevat Mahir Zeynalov'a 4 yıldır verdikleri basın kartını bu yıl keyfi bir şekilde vermediler.
Milletvekili Hakan Şükür: Basın özgürlüğü mü dediniz...? TZ yazarı Mahir Zeynalov'un sınırdışı edilmesinin zamanlaması oldukça manidar...
Gazeteci Emre Uslu: Gazeteciyi twit attığı için oturum hakkı varken, TR vatandaşı karısından ayırıp sınır dışı etmek İran ve TR olur.
Gazeteci Faruk Mercan: Azeri gazeteci @mahirzeynelov'un twit attı diye sınır dışı edilmesi; internet medyası üzerinde kurulacak baskının boyutlarının bir işareti.
Gazeteci Abdullah Abdulkadiroğlu: TZ yazarı Mahir Zeylanov'un sınırdışı edilmesi Ak Parti mv'nin "sizi böğürte böğürte bu ülkeden atacağız" sözünün uygulaması mı?
Gazeteci Hayko Bağdat: Mahir Zeynalov'u sınırdışı ettiyse ülkede çalışan tüm yabancı uyruklu gazetecilere de gözdağı vermiştir bu hükümet. Bravo, iyi yoldayız... CİHAN

Yorumlar