Zeybekci: TIR'lar ülkenin namusudur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana'da durduran TIR'ların ülkenin 'namusu', durduranları da vatan haini olarak niteledi.

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci: TIR'lar ülkenin namusudur

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Adana'da durduran TIR'ların ülkenin 'namusu', durduranları da vatan haini olarak niteledi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Fethiye Belediye başkan adayı Muhsin Eryılmaz'ın seçim çalışmalarını yürüteceği seçim koordinasyon merkezinin açılışı için Fethiye'ye geldi. Bakan, gelmeden önce Atatürk Caddesi üzerinde bulunan ofisin önünde toplanan kalabalığa bisküvi ve meyve suyu dağıtıldı. Yaklaşık yarım saat gecikmeli olarak alana gelen Bakan Zeybekçi, burada yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

25 Aralık'ta Suriye'ye insani yardım malzemesi götüren TIR'ların Adana'da durdurulmasını eleştiren Zeybekçi bu TIR'ların devletin namusu olduğunu kaydetti. Devletin ve milletin namusu olan TIR'ları durduranları vatan haini ilan eden Zeybekçi şöyle konuştu: "Bir başsavcı, 32 tane çuval içinde belge olduğunu iddia ettiği ağzı mühürlü çuvallar ve üstünde de 1005 sayfalık bir üst yazıyla mahkemeye suç duyurusunda bulundu. En zeki genç arkadaşlarımızdan bu sayfadaki teknik kitabı ne kadar sürede okur anlar ve karar verirler dedik. En kısa süresi 2- 3 gün olarak çıktı. Ne oldu peki mahkemede. 15 dakika sonra mahkemeden karar çıktı. Ne dendi biliyor musunuz mahkeme kararında. Dünyanın imrenerek baktığı bizim gözbebeğimiz şirketlerimizin ve sahiplerinin malvarlıklarının dondurulmasına karar verildi. Bu şirketler kimdi; bunlar 3'ncü havaalanını yapacak, Kanal İstanbul projesinin ihalesini alan, 3'ncü köprüyü yapacak olan, nükleer santralinin taşeronu olan şirketlerdi. Ben size şunu söyleyeyim. O Adana'da bu devletin namusu olan bu milletin namusu olan o TIR'ları durduranlar da dahil bu vatana ihanettir. Bunu yapanlar vatan hainidir. Dünyadaki bütün devletlerin kendine özel işleri olmaz mı? Benim milletimin menfaatine helal getirecek bir hastalık ve ihanet olursa bu devlet o hastalığı ortadan kaldırmak için her şeyi denemeli." CİHAN

Yorumlar