Zeybekci Okmeydanı'yla ilgili konuştu: Mutlaka hesabının sorulması gerekir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Okmeydanı'ndaki gösterilerde bir kişinin hayatını kaybetmesinin sebebi mutlaka bulunarak hesabı sorulması gerektiğini söyledi. Zeybekci, Denizli Keresteciler Sitesi esnafı tarafından düzenlenen hayır...

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci Okmeydanı'yla ilgili konuştu: Mutlaka hesabının sorulması gerekir

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İstanbul Okmeydanı'ndaki gösterilerde bir kişinin hayatını kaybetmesinin sebebi mutlaka bulunarak hesabı sorulması gerektiğini söyledi. Zeybekci, Denizli Keresteciler Sitesi esnafı tarafından düzenlenen hayır yemeğinde, gazetecilerin gündemdeki konularla ilgili sorularını cevaplandırdı.

Türkiye’de herkesin demokratik bir hak olan protesto etme hakkı olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, “Beğendiğini, takdir ettiğini söyleme hakkı ne kadar normalse beğenmediğini söyleme ve bunu sözlü veya yazılı şekilde beyan etme hakkı da vardır. Yalnız beyan ederken bu hak, bu özgürlük, bu demokratik hak başkalarının özgürlüklerinin başladığı yerde biter. Hiçbir demokratik hak, hukuki hak, insani hak bir terör eylemine dönüşmemeli, yani başkalarına zarar verici bir hale dönüşmemeli. Allahaşkına, şimdi gösterilerde baktığımız zaman bir insan yüzünü niye maskeyle kapatır? Bir insan kendini niye gizler? Bir insan, elinde molotof kokteyliyle, elinde ne bileyim parke taşıyla bir diğerine nasıl saldırır? Bir insan, elinde havai fişeği veyahut da sapanla demir bilyeyi kime atar? Böyle bir gösteri hakkı olur mu? Böyle bir protesto hakkı olur mu? Böyle bir dileğini ve temennisini dile getirme hakkı olur mu?” dedi.

‘NİYETLERİNİN NE OLDUĞUNU GAYET İYİ BİLİYORUZ’

Bir kişinin hayatını kaybettiği olayın kargaşa arasında meydana geldiğini belirten Zeybekci, “Sonucu mutlaka ortaya çıkarılmalı, bunun sebebi mutlaka bulunmalı ve hesabı sorulmalı ama orada, o gösterilerde ortaya konulan tavır hiçbir şeye sığmaz arkadaşlar. Bunlar doğrudan terör eylemidir. Bunlar Türkiye’ye kasteden eylemlerdir. Bugün turizm sezonunun yaklaştığı Türkiye’de bir şeylerin yeniden düzelmeye başladığı, taşların yerine oturduğu, yine faizlerin aşağıya doğru gittiği, ihracatın arttığı, cari açığın düştüğü, dış ticaret açığının çok beklenmedik bir şekilde daraldığı, istihdamın iyileştiği Türkiye’ye gelen yabancı yatırım, yani yurtdışından gelen doğrudan yatırımlar geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 49 arttı. Merkez Bankası faizleri düşürdü ama piyasalar çok daha fazla düşürdü. Tüm bunların olduğu ortamlarda biz bu yüzlerini maskeleyen, elinde molotof kokteyli taşıyan, insanların canına kasteden ve bunu da demokratik hakmış gibi göstermeye çalışanların niyetlerinin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz.” şeklinde konuştu. Bu olayların Türkiye’yi yeniden istikrarsızlaştırma çabalarından başka hiçbir şey olmadığını vurgulayarak, “Kasıt Türkiye’yedir, bir partiye, lidere veya bir yere değildir. Doğrudan Türkiye hedef alınmaktadır. Onun için vatandaşlarımızın, milletimizin bu kasıt karşısında bir olması lazım. Siyasi görüşlerimiz farklı olabilir, inançlarımız farklı olabilir, renklerimiz farklı olabilir, duygularımız farklı olabilir ama o büyük Türkiye şemsiyesinin altında toplanmak, Türkiye için en olması gerekendir.” dedi.

‘HER MADEN ŞEHİDİNİN AİLESİ BİR KONUT SAHİBİ YAPILACAK’

Manisa'nın Soma ilçesindeki maden faciasında şehit olanlara Allah'tan rahmet dileyen Bakan Nihat Zeybekci, bu kişilerin yakınlarına geride bıraktıkları emanet gözüyle baktıklarını ve sahip çıkacaklarını söyledi. Soma'daki mağdurlara hemen emeklilik maaşlarının bağlandığını anlatan Zeybekci, şunları kaydetti: “Başbakanımız'ın çok kati talimatlarıyla en azından her maden şehidimizin ailesini bir konut sahibi yapmak, en üst düzeyden maaşlarını bağlamak, çocuklarına ilelebet sahip çıkmak, onlara diğer yardım faaliyetleriyle maddi anlamda da çok büyük katkılarda bulunmak gibi çalışmalar var. Tabii ki hiçbir maddi katkı, dünyadaki hiçbir maddi değer giden canı yerine getirmez. Hiçbir para, kaybedilen bir canı yerine getirmez, hattâ tırnağına verilen zararın karşılığı değildir. Allah bunları göstermesin tekrar milletimize diyorum. Depremler var, depremle yaşamasını öğrenmemiz lazım. Kentsel dönüşümlerle Türkiye’de yapılaşmamızı yeniden gözden geçirerek, dünyada deprem bölgelerindeki ülkeler, şehirler nasıl ki depremle yaşayabiliyorsa bizim de bunlara çok hızlı bir şekilde dönmemiz lazım ki Türkiye şu anda kentsel dönüşümle hakikaten çok önemli adımlar atıyor.” CİHAN

Yorumlar