Zeybekci: Kardeşlik iklimi olmadan Hakkari 66 bölge de olsa bazı şeyler olmaz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu haliyle Hakkari ve Şırnak’ta altı değil, 66 bölge de dense barış kardeşlik iklimi olmadan bir şey olmayacağını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci: Kardeşlik iklimi olmadan Hakkari 66 bölge de olsa bazı şeyler olmaz

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, bu haliyle Hakkari ve Şırnak’ta altı değil, 66 bölge de dense barış kardeşlik iklimi olmadan bir şey olmayacağını söyledi. Zeybekci, birtakım açılış ve ziyaretler için geldiği memleketi Denizli’de, Organize Sanayi Bölgesi'nden Hakkari'ye gönderilecek konfeksiyon makineleriyle ilgili törene katıldı. Zeybekci'ye AK Parti Milletvekili Mehmet Yüksel, Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkanı Osman Zolan ve diğer protokol üyeleri eşlik etti.

Törende konuşan Denizli OSB Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Uslu, Türkiye genelinde beraber yaşama iklimi oluşması halinde ülkenin daha hızlı kalkınacağını ifade etti. Hakkari Halk Eğitim Merkezi öğretmenlerinden Hasret Yılmaz ise konfeksiyon makinelerinin Hakkari için çok önemli olduğunu belirterek, “Bu konfeksiyon makineleri Denizli için küçük bir şey olabilir ama bizim için çok önemli.” dedi. Bakan Zeybekci de, “İnsanların kaybedecekleri hiçbir şey yoksa o insanları her yere götürebilirsiniz. O insanlara, o gençlere her şey yaptırabilirsiniz.” diye konuştu.

‘SEÇİM KURULUNA DEDİK Kİ DERHAL ORAYA O KABİNLERİ VE SANDIKLARI VERİN’

AK Parti temayül yoklamaları için gezdiği doğu illeri izlenimlerini de aktaran Nihat Zeybekci, şunları söyledi: “Hakkari’de siyaset yapmak, buradaki gibi kolay değil. Değerli kardeşlerimiz orada bir salonun dışında hiçbir yerde parti amblemi, parti bayrağı, parti çalışması yapamıyor. Biz burada temayül yapacağız diye yeri göğü inletiyoruz, her yeri süslüyoruz. Öyle şeyler de yok, kendileri biraz çekingen. Seçim kurulundan kabin ve sandık istemişler, ‘Yok’ demişler, ‘yasak’. Oraya gittik, müdahale ettik. Seçim kuruluna dedik ki, ‘Derhal oraya o kabinleri ve sandıkları verin’. Kardeşlerimiz, bir salonun arka sahnesini kullanıyorlardı, yok ortayı kullanacaksınız, her tarafı süsleyeceksiniz. Bu AK Parti meselesi değildir, bu bir demokrasi mücadelesidir. Bu, demokrasi ve hukukun en basit standartlarınca orada boy göstermesidir. Bu CHP’nin bayrakları da olabilir, bu MHP’nin bayrakları da olabilir. Aynı şekilde BDP de aynı standartlarda kaldığı sürece o da aynı haklara sahiptir. İnsanların kutsal seçme ve seçilme hakkı, asla ve asla engellenemez.”

Ekonomi Bakanlığı, hükümet ve devlet olarak Türkiye’yi altı bölgeye ayırdıklarını dile getiren Zeybekci, “Hakkari’yi altı bölge olarak belirlemişiz. Hakkari’de tekstil konfeksiyon yatırımları teşvik edilmesini devlet buyurdu. Herkesin tekstil ve konfeksiyon yapmasını beklemek lazım. Olmuyor işte o zaman, devlet dedi diye olmuyor. Zeminin uygun olması lazım. İklimin uygun olması lazım. Tarlanın uygun olması lazım. Alet edevatın, orayı hazırlayacak olan teknik kısımların uygun olması lazım. Şu anda bu haliyle Hakkari’de, Şırnak’ta o bölgede değil altı bölge, 66 bölge deseniz dahi bazı şeyler olmaz. Zaten asıl olması gereken o iklimdir.” şeklinde konuştu.

‘BAŞBAKANIMIZ DIŞINDA KİMSE CESARET EDEMEZDİ’

Barış ve kardeşlik ikliminin Hakkari’de egemen olmasını isteyen Bakan Zeybekci, çözüm sürecine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dışında kimsenin cesaret edemeyeceğini söyledi: “Allah razı olsun Başbakanımız'dan. Siyaseten bir siyasi parti ve siyasetçiyi alaşağı edebilecek, onu hakikaten hayatını bütün risklerle karşı karşıya getirebilecek bir adım attı. Kimse cesaret edemezdi buna.”

Konuşmaların ardından Hakkari Halk Eğitim Merkezi'nde kurulacak dikiş atölyesi için 11 dikiş, iki overlok, bir reçme, bir ilik ve bir düğme makinesi, bir sanayi tipi ütü ve paskarası (buhar üretici), bir dik bıçaklı kesim motoru, bir pastal yapıştırma ütüsü, 550 kg. çeşitli tiplerde boyalı ve baskılı penye kumaş ve kumaşlar için değişik renklerde dikiş ipliği Bakan Zeybekci, öğretmen Yılmaz ve diğer protokol üyelerinin de katılımıyla kamyona yüklendi. CİHAN

Yorumlar