Zeybekci: Berkin cennette annesine, sevdiklerine şefaatçi olur inşallah

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Berkin Elvan'ı terörist olarak nitelemesine rağmen, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Allah rahmet eylesin, yavrumuz inşallah sabidir ve öbür tarafta annesine, sevdiklerine şefaatçi olarak, onları orada cennetinde bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci: Berkin cennette annesine, sevdiklerine şefaatçi olur inşallah

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Berkin Elvan'ı terörist olarak nitelemesine rağmen, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, “Allah rahmet eylesin, yavrumuz inşallah sabidir ve öbür tarafta annesine, sevdiklerine şefaatçi olarak, onları orada cennetinde bekliyor olur inşallah.” dedi.

Bakan Zeybekci, AK Parti Denizli İl Başkanlı'nın EGS Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlediği Sandık Kurulu ve Müşait Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı yapılan toplantının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Zeybekci, Denizli'nin Sarayköy ilçesinde 5 katlı binada asılı bulunan afişi düzeltmek isterken düşerek yaralanan Onur Şeker'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi. Onur Şeker’in çok sayıda kırığının olduğunu ifade eden Zeybekci, “Bizi sevindiren şey kafa üstü düşmemiş olmasıdır. Gece sabaha kadar ameliyatlar sürdü. Hastaneye gider gitmez Sayın Başbakanımıza bilgiyi ilettik. Başbakanımız aileyle özel olarak tek tek konuştu. Özel olarak ilgilendi kendileriyle. Dua ettiğini söyledi. Başbakanımıza mesajlarla bilgi verdik. Sabah vardığımızda Allah'ın bir mucizesi, çok güzel gördük. Başbakanımız biraz önce de aradı, sözlü olarak sordu. Bu akşam görüntülü olarak Başbakanımızla görüştürmeyi planlıyoruz.” açıklamasında bulundu.

"SUİSTİMAL, İSTİSMAR EDEN KULLANAN KESİMLER OLDU"

Yerel seçimlerde siyasi partilerden sürekli 'provokasyon olabileceği' yönündeki uyarıların olduğu hatırlatılması üzerine Zeybekci, duyarlı davranan muhalefet partilerine teşekkür etti. Zeybekci, “Hakikaten son olaylarda Berkin çocuğumuz, sebebi ne olursa olsun, bu ülkede hiçbir çocuğumuz, hiçbir insan ölmemeli, hiç kimse canını kaybetmemeli. Gezi olayları sırasında yavrumuz, olmaması gereken yerlerde, olmaması gereken insanlar tarafından kullanılan bir yavrumuzdu. Kazara istenmeden, yani polisin orada nişan alarak gaz fişeği atması ve insanların kafasına denk gelmesi diye böyle bir şey asla ve asla mümkün değil. Kazara denk gelen bir şeyden dolayı yaralandı yavrumuz. Çok uzun bir mücadele verdi, hayat mücadelesi verdi, ama sonunda kaybettik. Kaybedilen her yavru bizim yavrumuzdur bu ülkede. Sebebi ne olursa olsun ağlayan, dökülen ana gözyaşları bütün bu ülkenin analarının gözyaşıdır. Allah rahmet eylesin, yavrumuz inşallah sabidir ve öbür tarafta annesine, sevdiklerine şefaatçi olarak, onları orada cennetinde bekliyor olur inşallah diyorum.” diye konuştu.

Bu olayı suistimal ve istismar eden kesimlerin olduğunu ileri süren Zeybekci, “Bununla ilgili de bir can daha kıyıldı, bu da ateşli silahla, kurşunla birileri tarafından da üstlenildi, yani bu ibret alınacak bir şeydir. Bu olaylar çıktığında hakikaten ülkemizin, milletin iradesine dayanan milletin teveccühleri ile çok yüksek derecede, milyonlarca oy alan siyasi partilerimizin buna duyarlı davranmaları ve bununla ilgili de hassasiyet çağrılarında bulunmaları bizim için hakikaten çok sevindiricidir. Ben milletimize uyanık olmalarını tavsiye ediyorum. Bütün siyasi partilerimize de bu tuzaklara düşmemek üzere bu alanlardan uzak durulması gerektiğine inanıyorum. Başta tabi AK Parti, CHP, MHP, BDP bütün siyasi partiler bu alanlara çekilmeye çalışılacaktır, bu alanların içine doğru özellikle gençler çekilmeye çalışılacaktır, daha başka şeyler de yapılacaktır.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar