Zeybekci: Ayırıcı, farklı muamelelere tabi tutucu, hiçbir talimatımız olmadı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis'e taşıdığı soru önergesiyle ortaya çıkan ‘Hizmet’i bitirme planı’ ile ilgili Ekonomi Bakanlığı olarak asla ve asla ülkedeki insanları farklı şekilde...

Google Haberlere Abone ol
Zeybekci: Ayırıcı, farklı muamelelere tabi tutucu, hiçbir talimatımız olmadı

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in Meclis'e taşıdığı soru önergesiyle ortaya çıkan ‘Hizmet’i bitirme planı’ ile ilgili Ekonomi Bakanlığı olarak asla ve asla ülkedeki insanları farklı şekilde ayırıcı, farklı muamelelere tabi tutucu hiçbir talimatlarının olmadığını söyledi.

İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İMMİB) yönetim kurulunu makamında kabul eden Bakan Zeybekci, kabul sonrasında basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bir basın mensubunun, "Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in meclise taşıdığı soru önergesiyle deşifre olan ‘’Hizmeti bitirme ve terör örgütü ilan etme’’ ile ilgili emir ve talimatların fişleme olup olmadığını bir AK Partili Bakan olarak savunuyor musunuz? sorusuna Zeybekci, bu konuların birçoğunun Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığını ilgilendiren konular olduğunu belirterek, ‘’Ekonomi Bakanlığını ilgilendiren konu ile ilgili bugüne kadar bakanlık olarak ne bizim bakanlığımızın teşkilatına ne de bize başka bir yerden asla ve asla ülkemizde insanları farklı şekilde ayırıcı farklı muamelelere tabi tutucu hiçbir talimatımız olmamıştır ve bize verilen böyle bir talimat yoktur.’’ karşılığını verdi.

PARİS'TEKİ MODA FUARI'NDA YAŞANAN OLAY

Geçtiğimiz cuma Paris'te düzenlenen moda fuarında Türkiye'nin tanıtımı için açılan daha sonra büyük tepki çeken stanta da değinen Zeybekci, şunları söyledi:

"Orada ecdadımıza ve milli ve manevi değerlerimize yapılan saldırıyı en şiddetli şekilde tepkisini koyduk. Bunun hesabını soracağımızı söyledik. Evvelsi gün bununla ilgili bize özür özür mektubu geldi asla ve asla haberlerinin olmadığı ve oradaki yapılan gösterimin kendilerine sunmak zorunda olmadığını daha sonradan ekstradan böyle bir şeyin geldiğini. Biz gereğinin yapılıp yapılmadığını, bunu yapanlarla ilgili hukuki ve fiili olarak sonuç alıcı eylemleri görene kadar tepkimizin devam edeceğini söyledik. Ve dün akşam üzeriyle de büyükelçiliğimize ilgililerle ilgili hukuki süreci başlattıklarını ve dava açtıklarını bildiren yazıyı da aldık. Bugün bakan seviyesindeki Fransa’nın ilgili şahsı ve büyükelçimizle beraber fuara katılan katılımcı şirketlerimizi bir bir her birine ziyaret ederek onlara duyduğu üzüntüleri dile getirerek, Türkiye’ye karşı ikinci özürde dilenmiş oluyor. Bu yönde bunun takipçisiyiz."

CİHAN

Yorumlar