Yusuf Halaçoğlu: Obama ile aynı şeyi söylüyor; paralel yapı haline geliyor

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Ermeniler sürgün edilirken Rumlar neden sürgün edilmemiştir?" sorusuna cevap verilmesi gerektiğini ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Yusuf Halaçoğlu: Obama ile aynı şeyi söylüyor; paralel yapı haline geliyor

MHP Grup Başkanvekili Yusuf Halaçoğlu, "Ermeniler sürgün edilirken Rumlar neden sürgün edilmemiştir?" sorusuna cevap verilmesi gerektiğini ifade etti. Ermenilerin isyan çıkararak Osmanlı Devletini arkadan vurduğunu belirten Halaçoğlu, "Neden Ermeniler ait bir toplu mezar gösteremediler? 1,5 milyon insanı kaç mezara gömeceğinizi biliyor musunuz? Niye çıkmadı bunlar? Müslümanlara ait olanlar çıkıyor da, Ermenilere ait olanlar niye çıkmıyor? Bunları bilmeyen mantık adeta Ermeniler'den özür diliyor. Obama ile aynı şeyi söylüyor. Paralel yapı haline geliyor. Ermeni çeteleri 128 bin Müslümanı katletmişse bunu nasıl görmezden gelirsiniz?" diye sordu.

Mecliste basın toplantısı düzenleyen Halaçoğlu, "Gerçekten soykırım var mıdır yok mudur?" diyerek arşiv taraması yaptıklarını dile getirdi. Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu başkanıyken başka ülkelerdeki arşivleri de taradıklarını, 100 bin sayfadan fazla belge elde ettiklerini belirterek "Elimizde çok güçlü bir arşiv var. Bunlarda soykırım olarak adlandırılacak hiçbir bilgi söz konusu değil." dedi.

Başbakan'ın açıklamalarına da tepki gösteren Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tehcir gibi gayriinsani sonuçlar" ifadesini kullandığını hatırlatarak "Sayın Başbakan, siz bunu söylerken katledilen Müslümanların mezarlarını açarken psikolojim bozulmuştu. Bunların görmezden gelir tehcire 'gayriinsani' derseniz, hiçbir şey bilmiyorsunuzdur." şeklinde konuştu.

Osmanlı'nın, dünya savaşına girmeden önce terör gruplarına karşı mücadele verdiğini ve yakalananların mahkemeye çıkarılarak burada adil şekilde yargılandıklarını anlatan Halaçoğlu, "Bu konuda cehaletlerini görmezden gelerek konuşanlar var. 'Bu tarihçilere bırakılamazmış, insaniymiş' Tabi ki insani, hayvani değil. Biz herhalde hayvani olarak bakmıyoruz. Siz bu belgeleri okuyabiliyor musunuz?" diye konuştu.

Osmanlı'nın tehcir edilen herkese gündelik verdiğini, yardım yapılabilmesine olanak tanıdığını anlatan Halaçoğlu, şöyle devam etti: "Neden Ermeniler ait bir toplu mezar gösteremediler? 1,5 milyon insanı kaç mezara gömeceğinizi biliyor musunuz? Niye çıkmadı bunlar? Müslümanlara ait olanlar çıkıyor da, Ermenilere ait olanlar niye çıkmıyor? Bunları bilmeyen mantık adeta Ermeniler'den özür diliyor. Obama ile aynı şeyi söylüyor. Paralel yapı haline geliyor. Ermeni çeteleri 128 bin Müslümanı katletmişse bunu nasıl görmezden gelirsiniz? Bundan niye bir cümle ile bahsetmezsiniz? 'Tehcirde Ermeniler'den hayatını kaybeden vardı, bundan dolayı üzüntü duyuyoruz ama Ermeni çetelerinin yaptığı katliamlardan dolayı da Ermenilerin bizden özür dilemesini bekliyoruz' denmesi gerekmez mi? Herhalde kendinizi biraz daha güçlü hissetseniz soykırımı kabul edeceksiniz. Bu adımı atmış Başbakan'dan hangi tavizleri isteyecekler göreceğiz. Devlet yönetmek için devlet adamı kültürüne sahip olmak gerekir. Devlet yönetmek, oyuncak değil. Ecdadımızın bizim yüzümüzü kara çıkaracak en küçük bir yanlışı olmamıştır. Ermeniler'den ölenler olmuştur ama bunların büyük çoğunluğu bizimle alakası olmayan ölümlerdir."

17 Mayıs'ın Ermenistan mezalimi olarak anılsın diye kanun teklifi verdiğini hatırlatan Halaçoğlu, Cenevre'de Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ile Amerika ve Ermenistan'ın gizli görüşmeler yaptıklarını ve Amerika ve Ermenistan'ın isteği üzerine Türk Tarih Kurumu Başkanlığı görevinden alındığını hatırlattı: "Eylül ayını atlatabilseydim bu sorunu çözmüştüm. Birileri bu sorunun çözümünü istemediler. Çünkü ne Amerika'nın işine gelir ne Ermenistan'ın. Sayın Başbakan'ın böyle konuşmasının hiçbir anlamı yok. Bu adımı atmış bir Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı'ndan hangi tavizleri isteyecekler hep beraber göreceğiz. Devlet yönetimi oyun değildir. Devlet yönetmek için devlet adamı olmak gerekir. Şundan endişeniz olmasın, ecdadımızın bizim yüzümüzü kara çıkartacak en küçük bir yanlışları olmamıştır. Ermenilerden ölenler olmuştur. Bunların büyük çoğunluğu bizimle alakası olmayan ölümlerdir." dedi.

"Hocalıyı unutmayalım." diyen Halaçoğlu, "Oradaki mantık önemli, 'Türkler bizim sivillere dokunmayacağımızı düşünürken biz onları yok ettik' diyen bugün Ermenistan'ın Cumhurbaşkanı olan Sarkisyan'dır." ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine ise Halaçoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin o dönemde üç yıllık olduğunu belirterek Başbakan'ın Anayasa'ya göre Cumhurbaşkanı adayı olamayacağını savundu.

Halaçoğlu, "Başbakanın okuduğu tarihlerde 3 yıllık olduğunu biliyorum. Arkadaşlarım da orada okudu. O tarihlerde mezun olmuşsa; yangın çıktığı için bütün belgeler yok oldu. O çerçevede herkese diploma verildi. Üç yıllık mezunu o sebeple söyledim. 1980 yılında sonra 4 yıl oldu. Başbakan açıklasın, diplomasını göstersin." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar