Yurttaş: 28 Şubat milletin hafızasında acı, işkence olarak kalacak

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Türkiye'nin üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat sürecinin en çok imam hatip liseleri ve Kuran kurslarına zarar verdiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yurttaş: 28 Şubat milletin hafızasında acı, işkence olarak kalacak

AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, Türkiye'nin üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat sürecinin en çok imam hatip liseleri ve Kuran kurslarına zarar verdiğini söyledi. Yurttaş, 28 Şubat'ın milletin hafızasında acı, işkence olarak kalacağını kaydetti.

Kula imam hatip lisesi Mezunları Derneği açılış töreninde konuşan Yurttaş, 28 Şubat sürecinde 400 bin olan İmam Hatip öğrenci sayısının 200 bine kadar düştüğünü dile getiren Yurttaş, "Bu okullara çocuğunu veren veliler burada öğrencinin hem dini ilimleri öğrenmesini hem de iyi bir doktor, iyi bir avukat, iyi bir mühendis olmasını istiyor. Ben de İmam Hatip Lisesi’ne giderken iyi bir doktor ve cerrah olmak için gidiyordum. Buradaki öğretmenlere büyük görev düşüyor. Öğretmenler kendilerini sevdirecekler. Mesai mefhumuna bakmadan hizmet edecekler. Bu gayretli ve tertemiz dimağlara ve nesle sahip çıkacaklar. Öğretimin yanında eğitim, ilmin yanında irfan, talimin yanında terbiye de buralarda verilmelidir. Eğitimin alt yapısı kadar, hatta daha önemlisi eğitimin kalitesini artırmak için çalışmalıyız.” dedi.

28 Şubat döneminde İmam Hatip Lisesi orta kısımlarının kapatıldığını, kızların okullarda başörtüsü ile okuyamadıkları, öz yurdunda garip öz vatanında parya durumuna düştüklerini ve katsayı engeline takıldıklarını belirten Yurttaş, Kuran kurslarının da kapısına kilit vurulduğunu ifade etti. Geçtiğimiz yıl yapılan 4+4+4 eğitim sistemi ile İmam Hatip Liselerinin orta kısımlarının tekrar açıldığını hatırlatan Yurttaş, "Kesilen sakal yerinden daha gür bitermiş, 4 ilçemizde İmam Hatip Lisesi yoktu, şimdi tüm ilçelerimize İmam Hatip açtık. Başörtüsü zulmü tarihin utanç sayfaları arasında yerini aldı. Sadece okullarda değil, kamuda hatta mecliste kardeşlerimiz başörtüsü ile rahatça görevlerini yapabilir hale geldi. Katsayı engelini ortadan kaldırdık, isteyen istediği okula gidebiliyor. Kuran-ı Kerimi ve Peygamberimizin (s.a.v) hayatı Siyer-i Nebi’yi bütün okullarda seçmeli ders olarak koydu. Her yaştan çocuğumuz Kuran kurslarına gidebilir hale geldi. Şimdi geçmişe bir bakıp nereden nereye geldiğimizi görmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

Yurttaş şöyle devam etti: "İmam hatip okullarını bu milletin evlatları inşaa etmiştir ve onlara yine sahip çıkacaktır. Bir dönem bu ülkede insanlar Kuranı saklanarak ve gizlenerek okurken bugün herkes istediği gibi dinin öğrenmeye ve dininin emrettiği şekilde giyinmeye başlamıştır. İmam Hatip neslinin özgüveni yüksek olacak. Şairin deyimi ile 'orada kim var denildiğinde, ben varım, benim olmadığım yerde kimse yoktur' şuurunda bir gençlik yetiştireceğiz. Bizim neslimiz, yol yok deyip geri dönmeyecek, onlar yollarını yaparak ilerleyecekler. Artık öz yurdunda garip, öz vatanında parya değilsiniz. Sakarya ayağa kalktı ve Sakarya engelleri aşarak hedefine doğru ilerliyor. Hafızlık kurumuna da sahip çıkacağız. Onlara burs vererek ve ihtiyaçlarını gidererek yardımcı olmalıyız.”

Yurttaş, Manisa İmam Hatip Lisesi’ne yeni bir bina kazandırdıklarını, Köprübaşı, Ahmetli, Salihli, Sarıgöl, Kırkağaç, Soma ilçelerinde okul inşaatlarının devam ettiğini bildirdi. Yurttaş, Turgutlu İmam Hatip Lisesi'ne 200 kişilik yurt, Kula İmam Hatip Lisesi Pansiyonunu yatırım programına aldıklarını belirtti. Konuşmaların ardından Kula İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği törenle açıldı. CİHAN

Yorumlar