Yurt dışında sandık görevlilerinin atanmaması Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi. Tanrıkulu, şu soruları...

Google Haberlere Abone ol
Yurt dışında sandık görevlilerinin atanmaması Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

"Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimi için Almanya Federal Cumhuriyeti’nde yaklaşık 222 bin seçmenin oy kullanacağı Ba­den Würt­tem­ber­g eyaletindeki 81 san­dık­ta görev yapmaları için CHP tarafından isimleri bildirilen 158 sandık görevlisinin atamalarının yapılmadığı iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa Ba­den Würt­tem­ber­g’­de­ki 81 san­dık­ta görev yapmaları için CHP tarafından isimleri bildirilen 158 sandık görevlisinin atamalarının yapılmamasının Seçim Kanunu çerçevesinde gerekçesi nedir?

Ba­den Würt­tem­ber­g’­de­ki 81 san­dık­ta sandık görevlisi olarak sadece AKP'lilerin atandıkları iddiası doğru mudur?

İddia doğruysa sandıkların tamamında AKP’li sandık görevlilerine yer verilirken CHP’li sandık görevlilerin türlü nedenlerle atanmamaları, 6271 Sayılı Cumhurbaşkanı Seçimi Kanunu'nun 2. Maddesinin 6. Bendinde belirtilen Yüksek Seçim Kurulu, Cumhurbaşkanı seçimlerinin başlamasından bitimine kadar, seçimin düzen içinde yönetimi ve dürüstlüğü ile ilgili bütün işlemleri yapmak ve yaptırmak amacıyla, gerekli ilke kararları almaya, beşinci fıkrada sayılan kanunlar ile bu Kanunda seçimle ilgili olarak yer alan bütün süreleri gerektiğinde kısaltarak tespit ve ilâna yetkilidir. hükümlerine açıkça aykırılık taşımamakta mıdır?

Almanya Federal Cumhuriyeti Ba­den Würt­tem­ber­g eyaletinde Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine hile mi karıştırılmak istenmektedir?

Ba­den Würt­tem­berg Eya­le­ti CHP Bir­li­ği tarafından CHP Genel Merkezi’nin ardından Yüksek Seçim Kurulu’na gönderilen listede yer alan sandık görevlilerinden 43’ünün Essen Eyaleti Seçim Bölgesi'ne kaydedildiği iddiası doğru mudur?

Ayrıca, Ba­den Würt­tem­berg CHP Bir­li­ği­’nin göz­lem­ci kart­la­rı­nın da pos­ta­da kay­bol­du­ğu iddiası doğru mudur?

Gözlemci kartları kayıp mı olmuşlardır yoksa kayıp mı edilmişlerdir?

Gözlemci kartlarının kaybolmalarından veya kaybedilmelerinden sorumlu kurum veya şirket hangisidir?

İddialar doğruysa Ba­den Würt­tem­berg CHP Bir­li­ği­’nin göz­lem­ci kart­la­rı­nın postada kaybolmaları ve CHP tarafından isimleri bildirilen 43 sandık görevlisinin başka bir eyaletin seçim bölgesine kaydedilmeleri AKP Merkezli önceden planlanmış bir sabotaj mıdır?" CİHAN

Yorumlar