'Yunus, yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı' savunması Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi. İşitme...

Google Haberlere Abone ol
'Yunus, yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı' savunması Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi verdi.

İşitme engelliler okulunda, 2012 yılında elektrik akımına kapılarak hayatını kaybeden 13 yaşındaki Yunus Eser’in ölümüne ilişkin davada hazırlanan bilirkişi raporunda, 'öğrencilerin yanında öğretmen ve uyarı levhası olmadığı, ucuz malzemenin kaçağa yol açtığı' ifadelerinin yer aldığını hatırlatan Tanrıkulu, "Milli Eğitim Bakanlığı, sorumluluğu üstlenmezken, Milli Eğitim Müdürlüğü de 'Yunus, yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı' savunmasını yaptı." dedi.

TANRIKULU, ŞU SORULARI YÖNELTTİ

13 yaşındaki Yunus Eser’in ölümüne ucuz malzemenin ve ihmalin yol açtığı iddiası doğru mudur? Doğru ise yapılan savunma hangi gerekçe ile yapılmıştır?

Temel işlevi yurttaşların eğitimi olan bir kurumun 'Yaşasa bile ailesine katkısı olmazdı.' savunması bilginiz dahilinde mi yapılmıştır?

Son 12 yılda okullarda gerçekleşen ölüm sayısı kaçtır?

Okullarda yaşanan ölümlerden dolayı açılan davaların kaçında Bakanlığınız kusurlu bulunmuştur? Kusurlu bulunduğunuz davalarda ödediğiniz tazminat miktarı ne kadardır?

CİHAN

Yorumlar