YSK seçim takip sistemini partilere açtı

Her seçimde yaşanan manipülasyonlar artık bu seçimde yaşanmayacak. Çünkü YSK seçim sonuçlarını aynı anda her partiye son rakamları verecek.

Google Haberlere Abone ol
YSK seçim takip sistemini partilere açtı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran'da seçime girecek politik partilerin neticeleri eş zamanlı izleyebilmesi ve saklayabilmesine olanak veren Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin kullanımını içeren genelgeyi kabul etti.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan Kurul kararında, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'nin, seçim günü oy verme süresi sonunda YSK Seçmen Kütüğü Genel Müdürlüğünce, çevrim içi ulaşan sandık ölçekli sonuçların, seçime gelen politik parti umumi merkezlerinde eş zamanlı izlenebilmesi ve saklanabilmesine olanak veren bir sistem bulunduğu söylendi.

Kurul'un, 7 Haziran'da yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinin sıhhatli ve tertipli yürütülüp sonuçlandırılması ve memleket genelinde uygulamada birliğin sağlanması amacıyla Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi Kullanım Usul ve Esasları Gösterir Genelge'nin kabulüne karar verdiği kaydedildi.

Genelge'de, Sandık Sonuçları Paylaşım Sistemi'ni kullanacak politik parti yetkililerin sorumlulukları, düzene düşüş gösteren sonuçların görüntülenmesi ve saklanmasıyla ilgili hususlar yer alıyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar