YSK, Ankara'da CHP'nin ‘seçimin iptali' talebini reddetti

Ağrı'da Belediye Başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran'da yenilenmesi, Kütahya'da ise MHP'nin bu yöndeki talebinin reddedilmesinin ardından, gözler bir başka tartışmalı şehir olan Ankara'ya çevrilmişti.

Google Haberlere Abone ol
YSK, Ankara'da CHP'nin ‘seçimin iptali' talebini reddetti

Ağrı'da Belediye Başkanlığı seçimlerinin 1 Haziran'da yenilenmesi, Kütahya'da ise MHP'nin bu yöndeki talebinin reddedilmesinin ardından, gözler bir başka tartışmalı şehir olan Ankara'ya çevrilmişti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP'nin seçimin iptali yönündeki talebini oy birliğiyle reddetti. CHP'nin adayı Mansur Yavaş, seçimin iptali ve yeniden yapılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvuruda bulunacak.

Yüksek Seçim Kurulu'nun Ankara'da seçimin yeniden yapılmasına yönelik talebi reddetti. CHP birden fazla başlıkla YSK'ya itiraz etmişti. CHP öncelikli olarak birleştirme tutanaklarının incelenmesini, ayrıca 25 ilçede sandıkların sayılması ve bunun yanında da Ankara'da seçimlerin iptal edilmesi istenmişti. CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş da YSK'ya 15 sayfalık bir dosya sunmuştu. Yavaş, YSK'nın seçimlerin yenilenmesi başvurusuna olumsuz cevap vermesi halinde, hukuksal mücadelesini sürdüreceğini açıklamıştı.

Mansur Yavaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Her bir oyun peşindeyiz, YSK'nın talebimizi reddetmesi halinde Anayasa Mahkemesi ve İnsan Hakları Mahkemesi'ne kadar gideceğiz.” demişti. YSK, itirazları yerinde bulmadı, delilleri de yetersiz gördü. CHP İl Başkanlığı'ndan alınan bilgiye göre YSK'daki CHP temsilcisi, kararın oy birliğiyle alındığını, yazılı metnin de kısa sürede partiye ulaştırılacağı vurgulandı.

AKP'li Melih Gökçek de geçtiğimiz hafta sonu mazbatasını alarak göreve başlamıştı.


İLÇE, İL VE YSK'DAN RET GELDİ, SIRADA AYM VAR

CHP, Ankara'da seçim sonuçlarının belli olduğu andan itibaren usulsüzlük yapıldığı iddiasıyla önce sandık başkanlarına, ardından ilçe seçim kurullarına, ilçe seçim kurullarından ret cevapları alınınca da İl Seçim Kurulu'na seçimin iptali yönünde başvurmuştu. Yapılan itirazı değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itirazın reddine karar verdi. CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, daha önce yaptığı açıklamada YSK'nın ret vermesi halinde Anayasa Mahkemesi'ne başvuracağını açıklamış, eğer Anayasa Mahkemesi'nden de sonuç alınmaz Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) gidileceğini vurgulamıştı. CİHAN

Yorumlar