Yozgat’ta Birlik Türkiye’de Dirlik Platformu, İhsanoğlu’na destek çağrısı yaptı

Yozgat’ta faaliyette bulunan 35 sivil toplum kuruluşu (STK) oluşturdukları ‘Yozgat’ta Birlik, Türkiye’de Dirlik Platformu' adı altında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek çağrısı yaptı.Aralarında Yozgat Ticaret Odası,...

Google Haberlere Abone ol
Yozgat’ta Birlik Türkiye’de Dirlik Platformu, İhsanoğlu’na destek çağrısı yaptı

Yozgat’ta faaliyette bulunan 35 sivil toplum kuruluşu (STK) oluşturdukları ‘Yozgat’ta Birlik, Türkiye’de Dirlik Platformu' adı altında cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek çağrısı yaptı.

Aralarında Yozgat Ticaret Odası, Yozgat TSO, Ticaret Borsası, Mimarlar Odası, Ziraat Odası Başkanlığı, Yozgat Gazeteciler Cemiyeti, Makina ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın da bulunduğu 35 STK temsilcisi yeni oluşturdukları 'Yozgat'ta Birlik, Türkiye’de Dirlik' platformu ile cumhurbaşkanlığı seçiminde İhsanoğlu’na siyasi nedenlerle değil, Yozgatlılığın sorumluluğu ve hukukun gereği destek verdiklerini açıkladı. Yozgat TSO salonunda bir araya gelen platform üyeleri yayınladıkları ortak bildiride, "Özbeöz Yozgatlı olan İhsanoğlu, Yozgatımızın medarı iftiharıdır. Böylesine liyakatlı, donanımlı ve şaibesiz bir cumhurbaşkanı adayının yanında durmayı ve desteklemeyi vatan borcu gibi aziz biliriz." ifadelerini kullandı.

STK temsilcileri, cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı, son dönemde hayata geçirmeye çalıştığı uygulamalarla eleştirerek; yasama, yürütme, yargı gibi kuvvetler ayrılığı vesayetinin tek elde toplanmasıyla rüşvet ve zimmet gibi işlerin meşru hale getirildiğini öne sürdü. 'Yeni Türkiye' söylemi ile halkın kandırılmaya çalışıldığı, daha özgürlükçü, demokratik hukuk kuralları yerine, baskıcı ve sansürcü bir tutumun sergilenildiği belirtilen bildiride şu görüşlere yer verildi: "Bu dönemde basın - yayına sansür ve kısıtlama yaygınlaştırılmış, sosyal medyaya ambargo konulmuştur. Yeni MİT Kanunu ile 'Muhaberat devleti' oluşturma zemini hazırlanmış, oluşturulan havuz politikaları ile zimmet ve rüşvet meşru hale getirilmiştir. Dışarıda, komşularımızla sıfır sorun söylemi ile çıkılan yolda, öngörüsüzlük ve bilgisizlik sebebi ile tarihi ve kültürel bağlarımızın olduğu tüm komşularımızla ilişkilerimiz sıfır düzeyine inmiştir. Büyük ağabey psikolojisi ile çıktığımız Ortadoğu yolunda sözde 'Stratejik derinlik' iddiası bataklığa saplanmış, iktidar Filistin davasında, kükreyen aslan rolü oynayan, miyavlayan kedi durumuna düşmüştür. Bu politikalar sonucu maalesef Gazze dramı yaşanmış ve bütün Türk milletinin yüreğine ateş düşmüştür. Cumhuriyet ve demokrasi kültürü ile Batı’nın geleceğine aday, Doğu’nun geleceğine kudret olabilecek yüce milletimiz, iktidar eli ile her iki cephede de değersiz yalnızlığa mahkûm edilmiştir. Çoğulcu değil çoğunlukcu, ötekileştirme, kin ve nefret politikaları ile güzel ülkemiz 20-30 etnik parçalı yamalı bohçaya dönmenin eşiğine getirilmiştir. Çözüm paketi adı verilen çözülme paketi marifeti ile de bölücübaşının yolundaki taşlar birer birer temizlenmiş, bölücü örgüt meşrulaştırılmıştır. KCK paralel örgütlenmesine izin verilmiş ve özerkliğe kapı aralanmıştır. Tarihi süreç içerisinde benzer birçok durumu yaşamış milletimiz devlet ebed müddet anlayışı ile can vererek, kan dökerek bu tür kötü gidişe her zaman dur demesini bilmiştir."

Bütün bu kaygıların Türk milletinin ortak kaygısı olduğunu vurgulayan STK temsilcileri, açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Merhum Mehmet Akif Ersoy’un manevi torunu, İslam İşbirliği Örgütü’nde 9 yıl şeref ve başarı ile genel sekreterlik görevini yürütmüş Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, İslam dünyasının üzerinde kitap yazacak kadar yakından tanıyan, üstün hizmetlerinden dolayı birçok İslam ülkesinden şeref nişanları ve madalyaları bulunmaktadır. İslam dünyasının meselelerine sözde değil özde çözüm aramış ve çözüme kavuşturmuş, görev aldığı her ortamda Türklüğü, İslamiyeti, demokrasiyi savunmuş, İslam dünyasında kadın hakları konusunda ciddi çalışmalara öncülük etmiş, Doğu ve Batı dünyasında itibar sahibi, sahip olduğu akademik kariyeri ve birden fazla yabancı dil bilmesi ile Doğu-Batı ve İslam kültürüne hakim, bu doğrultuda onlarca eseri vardır. Çoğunlukcu değil, çoğulcu bir görüşe sahip, ülkemizde yaşayan 76 milyon insanı yüzdelik dilimlere ayırmadan aynı sevgi, şefkat ve saygı anlayışı ile kucaklayacak yapıya sahiptir. Hukukun üstünlüğüne ve demokrasiye işine geldiği zaman değil her zaman inanan, Türk milletine mensubiyet şuuruna sahip, cumhurbaşkanlığı makamını kavga değil uzlaşma makamı olarak gören, bu özellikleri ile 76 milyon içerisinde birçok siyasî partinin birlikteliği ile cumhurbaşkanlığı adaylığına layık görülen Prof.Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu, Yozgatımızın medarı iftiharıdır. Her türlü siyasi mülahazayı bir tarafa bırakarak, böylesine liyakatlı, donanımlı, şaibesiz bir cumhurbaşkanı adayının yanında durmayı ve desteklemeyi vatan borcu gibi aziz biliriz. Gün, görevden kaçma, terhis olma günü değil seferberlik günüdür. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hemşehrilerimizin çoğunun bizlerle aynı duygu ve düşünceyi taşıdığına inanıyor, bu yolda Sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu Bey’e her türlü destek ve katkıyı sunan tüm Yozgatlılara şimdiden teşekkürü bir borç biliyoruz." CİHAN

Yorumlar