"Yolsuzluk ve rüşvetin peşi, partiye maliyeti ne olursa olsun bırakılmayacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hangi hukuk sistemi olursa olsun hesabının görülmesi, mutlaka hukuk önünde, mahkemeler önünde görülmesi gerektiğini söyledi. Loğoğlu, "Bu mücadelemiz devam...

Google Haberlere Abone ol
"Yolsuzluk ve rüşvetin peşi, partiye maliyeti ne olursa olsun bırakılmayacak"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hangi hukuk sistemi olursa olsun hesabının görülmesi, mutlaka hukuk önünde, mahkemeler önünde görülmesi gerektiğini söyledi. Loğoğlu, "Bu mücadelemiz devam edecek. Yolsuzluk ve rüşvetin peşi bırakılmayacaktır. Partimize maliyeti ne olursa olsun bunu kovalayacağız, takipçisi olacağız." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Adana Milletvekili Loğoğlu, Balıkesir'i Süper Lig'e çıkması dolayısıyla kutladı. Toprak kayması sebebiyle Afganistan'da hayatını kaybeden 2 binden fazla insana Allah'tan rahmet diledi. "Kalplerimiz, gönüllerimiz onlarladır." diyen Loğoğlu, konuyu basın özgürlüğüne getirdi. Türkiye'de giderek basın özgürlüğünün yok edilmeye çalışıldığını ifade etti.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nun Türkiye'nin dünyada basın özgürlüğü sıralamasındaki yerine ilişkin açıklamalarını eleştiren Loğoğlu, Türk halkının aklıyla alay eden bir duruşun sergilenmesinin inanılmaz bir tablo olduğunu vurguladı. Almanya Cumhurbaşkanı'nın açıklamalarına da değinen Loğoğlu, Başbakan'ın konuya ilişkin eleştirilerinin Türk kültüründe olmaması gereken, yer almayan, bir unsur, bir çizgi olduğunu kaydetti.

Gereken saygının gösterilmesi gerektiğini ancak bunun da yapılmadığını anlatan Loğoğlu, Başbakan'ın mezhepcilik yaptığını söyledi. Almanya'daki Alevilere dil uzattığını dile getiren Loğoğlu, Başbakan'ın Alevilere yönelik ifadelerinin bir noktada kendi duruşunu ortaya koyması, açığa çıkması açısından önemli olduğunu belirtti.

4 bakan hakkında komisyon kurulup kurulmayacağının bugün Meclis Genel Kurulu'nda görüşüleceğini hatırlatan Loğoğlu, yosuzluk ve rüşvete karşı olunup olunmadığının bugün ortaya çıkacağını ifade etti. Eski bakanların Yüce Divan'a gönderilmesi konusunda umutlu olup olmadığının sorulması üzerine ise Loğoğlu, "Umutlu değiliz, kararlıyız. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarının hangi hukuk sistemi olursa olsun hesabının görülmesi, mutlaka hukuk önünde, mahkemeler önünde görülmesi lazım. Bu mücadelemiz devam edecek. Yolsuzluk ve rüşvetin peşi bırakılmayacaktır. Partimize maliyeti ne olursa olsun bunu kovalayacağız, takipcisi olacağız. Taki bu iddialar şu veya bu şekilde hesabı verilmiş olacak." karşılığını verdi.

Çocuk suçlarına ilişkin idamın geri getirilmesi tartışmaları konusunda da Loğoğlu, birinci sorumluluğun hükümetin sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Her olaydan sonra hamasi bir takım üzüntülü, hatta gözyaşıyla karışık bu sorunların çözülemeyeceğini vurgulayan Loğoğlu, "Çok köklü çözümler lazım. Kadın erkek eşitliği ve imzalanan sözleşmelere sadık kalınmak gerekir. İdam cezası konusu, ceza hukukundan çıkarılan bir ceza türü. CHP'nin görüşü idam cezasına karşı olmaya devam etmektedir. Olması gereken müebbet hapistir, mantıklı görüyorum. Hukuki düzenleme gerekiyor." diye konuştu.

İnternet gazeteciliğini düzenleyen yasa teklifi konusunda ise Loğoğlu, basın özgürlüğüne her gün bir darbe vurulduğunu söyledi. Yeni yasal düzenlemeden şahsen bilgisi bulunmadığını ifade eden Loğoğlu, söylenilenler doğruysa bunun da yanlış bir adım olduğunu vurguladı.

Basın kartı taşıma noktasına gelmenin belli bir birikim ve emeğin ürünü olduğunu anlatan Loğoğlu, bunu geri alma kararını ancak o meslektekilerin vermesi gerektiğini belirtti. "Basın kuruluşların vermesi ve o camia içinde sonuçlandırılması gereken şeyler." diyen Loğoğlu, CHP'nin bu yasaya karşı çıkacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda da Loğoğlu, "Adalet ve Kalkınma Partisi Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendi kendine gelin güveyi oynuyor." dedi. AK Parti'nin diğer partiler gibi bir tane adayı olacağını belirten Loğoğlu, kendi adaylarının kesin seçileceğini söylemenin halka saygısızlık, siyasi onurla oynama anlamına geleceğini kaydetti.

Konuya ilişkin görüşmelerin yapılabileceğini dile getiren Loğoğlu, "Ama bunu kamuoyu ile paylaşmasınlar. Biz de kendi aramızda konuşuyoruz kim cumhurbaşkanı olur, olamaz. Sanki Cumhurbaşkanı kim olacağına Adalet ve Kalkınma Partisi karar verecek; bundan hepimiz rahatsız olmamız lazım." şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar