Yolsuzluk ve rüşvete ilişkin ses kayıtları Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonl​arı sonrasında internet üzerinden sızdırılan ve kamuoyunda ‘yolsuzluk tapeleri’ adıyla bilinen ses kayıtların​ı Türkiye Büyük Millet...

Google Haberlere Abone ol
Yolsuzluk ve rüşvete ilişkin ses kayıtları Meclis gündeminde

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonl​arı sonrasında internet üzerinden sızdırılan ve kamuoyunda ‘yolsuzluk tapeleri’ adıyla bilinen ses kayıtların​ı Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı.

Meclis Başkanlığı'na Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle soru önergesi veren Tanrıkulu, şu soruları yöneltti:

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine, TUBİTAK tarafından hazırlanan, 17 ve 25 Aralık Operasyonları sonrasında internet üzerinden sızdırılan ve kamuoyunda ‘yolsuzluk tapeleri’ adıyla bilinen ses kayıtlarının ‘montaj’ olduğunu ilan eden bilirkişi raporunu TUBİTAK’ın web sitesi ‘tubitak.gov.tr’ye girerek ’4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu’ gereğince talep eden ses uzmanı ve müzisyen Attila Özdemiroğlu’na ”Başvurunuzda belirttiğiniz T.C. kimlik numarası geçersizdir” cevabı verildiği iddiası doğru mudur ?

- İddia doğru ise, başvuruya ”Başvurunuzda belirttiğiniz T.C. kimlik numarası geçersizdir” cevabı veren kişi veya kişiler kimlerdir?

- Attila Özdemiroğlu’nun başvurusunda belirttiği T.C. Kimlik Numarası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü verilerinde kayıtlı mıdır?

- Kayıtlıysa eğer, o halde Attila Özdemiroğlu’na ”Başvurunuzda belirttiğiniz T.C. kimlik numarası geçersizdir” yanıtı neden verilmiştir?

- Kayıtlı değilse Attila Özdemiroğlu’nun T.C. Kimlik Numarası İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü Sisteminden mi silinmiştir?

- Başvuruda belirtilen T.C. Kimlik Numarasının hiç var olmayan bir numara ile değiştirilerek başvurunun geçersiz hale getirildiği iddiası doğru mudur?

- İddia doğru ise, Attila Özdemiroğlu’nun T.C. Kimlik Numarası sistemden hangi gerekçe ile silinmiştir? Hangi tarihte silinmiştir veya değiştirilmiştir?

- Bilirkişi Raporu 4982 Sayılı Bilgi Edinme Kanunu gereğince Attila Özdemiroğlu’na gönderilecek midir?

- TUBİTAK tarafından hazırlanan 17 ve 25 Aralık Operasyonları sonrasında internet üzerinden sızdırılan ve kamuoyunda ‘yolsuzluk tapeleri’ adıyla bilinen ses kayıtlarının ‘montaj’ olduğunu ilan eden bilirkişi raporunun tam metni nedir?

- Bilirkişi raporu kamuoyuna neden açıklanmamaktadır?

- Bilirkişi Raporu kamuoyuna ne zaman açıklanacaktır?

CİHAN

Yorumlar