Yılmaz: Yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Yılmaz: Yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz

Cevdet Yılmaz, "Eski Türkiye'nin engellerini kocaman oranda bertaraf ettik. Şimdi yeni Türkiye'yi inşa etme zamanı. Kaba inşaatı yaptık, bundan sonra dizi ince işçilikte" dedi.

Yılmaz, Ensar Vakfı Ankara Şubesi nedeni ile düzenlenen "Güçlü ve Dengeli Büyüme İçin Yapısal Dönüşüm" konferansına katıldı.

Bakan Yılmaz burada, Onuncu Kalkınma Planı kapsamında öncelikli dönüşüm programlarına ait bilgilendirme sunumu yaptı.

Söz konusu planın 2014-2018 dönemini kapsadığını ve 2023 vizyonunun ilk dilimini oluşturacak biçimde hazırlandığını belirten Yılmaz, "Haziran ayında gerçekleşecek seçimden sonra planımızın seri bir biçimde yaşama geçtiğini daima ortak göreceğiz" diye konuştu.

Türkiye'nin birinci girişim dönemini tamamladığını belirten Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Eski Türkiye geride kaldı, yeni Türkiye'yi inşa ediyoruz. Eski Türkiye'nin engellerini kocaman oranda bertaraf ettik. Şimdi yeni Türkiye'yi inşa etme zamanı. Kaba inşaatı yaptık, bundan sonra dizi ince işçilikte. Birinci girişim zamanında sağladığımız başarıların üstüne inşa ederek ikinci bir sıçrama yapmamız lazım. Her bölgede kaliteye odaklanacağımız ikinci bir girişim dönemi, işin merkezinde bu var. Adeta roketin ilk ateşlemeyle belirli bir fasıla alması, ikinci ateşlemeyle hedefine ulaşması gibi. 7 Haziran seçimlerinden sonra ikinci girişim dönemimiz fiilen yaşama geçmeye başlayacak."

Yılmaz, Türkiye'nin iktisat dalında son senelerde gösterdiği başarılara değinerek, Türkiye'nin 2023 hedeflerini anlattı. Katma kıymeti yüksek ürünleri imal ederek 2023 hedeflerine ulaşmanın olasıdır olduğunu belirten Yılmaz, hem kamunun hem de hususi bu sektörün Ar-Ge harcamalarının çoğalması gerektiğini anlatım etti.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar