Yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

2014 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da başladı.

Google Haberlere Abone ol
Yılın ilk Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

2014 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Başbakanlık Yeni Bina’da başladı. Saat 14.15’te başlayan yılın ilk Bakanlar Kurulu’nda iç ve dış gündem maddelerinin görüşülmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu öncesinde yine aynı binada Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'i kabul etmişti.
Toplantıda öncelikli olarak 17 Aralık’ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarının ve buna bağlı gelişmelerin değerlendirilmesi bekleniyor. Buna bağlı olarak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) yapısıyla ilgili değişiklik ön gören kanun tekliflerinin Adalet Komisyonu'nda görüşmelerine başlanması ve komisyon çalışmalarının da değerlendirilmesi bekleniyor. Dershaneler konusunda gelinen aşamaya ilişkin Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın Bakanlar Kurulu'nu bilgilendireceği belirtiliyor. Hükümet daha önce dershanelerle ilgili tasarının ocak ayında TBMM’ye geleceğini açıklamıştı.

Toplantıda ayrıca Başbakan Erdoğan’ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği Uzakdoğu seyahatine ilişkin Bakanlar Kurulu’nu bilgilendirmesi, Suriye ve Mısır başta olmak üzere bölgesel gelişmeler ile Türkiye -AB ilişkileri toplantıda ele alınması bekleniyor.

Toplantının ardından Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bir basın toplantısı düzenleyecek. Başbakan Erdoğan’ın akşam da AK Parti genel merkezinde Merkez Yürütme Kurulu toplantısına katılması öngörülüyor.
CİHAN

Yorumlar