Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete geri dönmesiyle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Yıldız: Gül'ün tercihi başımızın üstünde

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 17 Mart’ta salı günü Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesi'nin (TANAP) ana atma töreninin yapılacağını söyledi. Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün milletvekilliğine adaylığına ait karar ve tercihine saygı gösterdiklerini söyledi.

"GÜL’ÜN TERCİHİ, BAŞIMIZ ÜSTÜNE"

Bakan Taner Yıldız, 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün aktif siyasete dönmeyeceği izahatsı hatırlatılınca "Tabii birikimi, kurumsal hafızası, AK Parti’nin Türkiye’deki bulunan yerine katkılarıyla sayın Gül iri bir devlet adamıdır. Sadece Kayserili olması hasebiyle söyleyemeyiz bunu, bu kendisine haksızlık olur. Türkiye’ye, alana ve hatta geliştirdiği planlar ve geliştirdiği ilişkilerle birlikte hem aktif politika hayatına hem de uluslararası Türkiye’nin projeksiyonuna fazla fazla mühim katkılar koymuştur. Bunlar bizim takdirimizin ötesindedir. AK Parti, sayın Başbakanımız ve Genel Başkanımızın da bahsettiği gibi, kendisiyle alakalı görüşler fazla fazla açık bir dille anlatım edilmiştir. Kendisinin tercihleri başımızın üstündedir. Hep birlikte o birikimden yurt şekilde yararlanmaya devam etmemiz lazım." dedi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar