Yıldırım'dan Özdil'e tazminat davası

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Yılmaz Özdil hakkında 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım'dan  Özdil'e tazminat davası

Eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Beraber Yürüttük Biz Bu Yollarda" isimli kitabında kendisine hakaret ettiği gerekçesiyle gazeteci-yazar Yılmaz Özdil meselesi için 20 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

ASILSIZ İTHAMLAR

Yıldırım, avukatı Serkan Bayram vasıtası ile Anadolu 29. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne sunduğu dava dilekçesinde, Özdil'in kitabında hükümeti oluşturan insanlar ile Yıldırım meselesi için uydurma ithamlarda yer aldığı anlatıldı.

KARALAMA KAMPANYASI YAPILDI

Kitabın içeriğinde yer piyasa beyanların tam olarak uydurma ve gerçek dışı yer aldığı aktarılan dilekçede, bunların "Yıldırım'ı karalamaya yönelik, toplumun gözünde ön yargılı ve kusur bir algı oluşturma gayreti taşıyan, eleştirel özelliği bulunmayan" beyanlar yer aldığı savunuldu.

20 BİN LİRALIK TAZMİNAT DAVASI

Dilekçede, bu çeşit uydurma isnat ve karalamalar ile Yıldırım'ın politik başarısının gölgelenmeye ve engellenmeye çalışıldığı öne sürülerek, "Bir bakan ve siyasetçi şekilde davacı müvekkil, sanki rüşvet alan, çıkar temin eden, yolsuzluk oluşturan ve adam kayıran şahıs pozisyonuna sokulup, mahkum edilmeye çalışılmıştır" denildi.

Dilekçede, kitapta yer piyasa beyanlarla Yıldırım'ın benlik haklarının zedelendiği belirtilerek, Yılmaz Özdil ve kitabın basımını oluşturan firma ile yetkilisinden 20 bin lira manevi tazminat istek edildi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar