Yıldırım: PKK emir-komutayı kaybetti

Başbakan Yıldırım, Elazığ'da yaptığı açıklamada örgütün emir-komutayı kaybettiğini, rastgele saldırılar düzenlediğini söyledi. Yıldırım, güvenlik alarm seviyesini bir üst seviyeye çıkardıklarını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yıldırım: PKK emir-komutayı kaybetti
Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya ile birlikte PKK'lı teröristlerin saldırdığı Elazığ İl Emniyet binasında incelemelerde bulunmak için Elazığ'a geldi. Binali Yıldırım ve beraberindeki ekip incelemelerde bulundu. 

Başbakan Yıldırım, Elazığ'da yaptığı açıklamada, "Yaralılardan 72 tanesi taburcu oldu, 145 tanesi de 5 hastanede tedavileri devam ediyor. Bu yaralılarımızın 85 tanesi polis, 60 tanesi sivil vatandaşlarımızdan oluşuyor. Yaralılardan ağır durumda olanların sayısı 20, aralarında 2 tane polisin durumu ağır"

"YA İSTİKLAL YA ÖLÜM"

PKK'nın aldığı büyük darbeler üzerine emir-komuta zincirini kaybettiğini rastgele saldırılar düzenlediğini belirten Başbakan Yıldırım "Bitlis'te de 4 askerimiz şehit, 5 askerimiz yaralandı. Terör örgütleri adeta omuz omuza işbirliği içerisindeler. Ne yaparlarsa yapsınlar, o asil duruş, o istiklal mücadelesi devam edecektir. Bu konuda hiç ama hiçbir gevşeme olmayacak. İşin sonu nereye varırsa varsın, ya istiklal ya ölüm diye yolumuza devam edeceğiz. Çünkü bu hain örgütler, Türkiye'nin geleceğini karartmaya çalışıyorlar. Bunların yerli ve milli bir tarafları yok" dedi.

Yorumlar