Yenikapı ruhu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde

CHP ve MHP'li komisyon üyeleri, AK Partili üyelerle birlikte birlikte dün akşam Yenikapı ruhunu yaşattılar

Google Haberlere Abone ol
Yenikapı ruhu Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu ile Bahçeli’yi davet ettiği Yenikapı mitingi ile oluşan “Yenikapı ruhu” önceki gece Meclis’te yaşandı

Meclis'te görüşülmekte olan 411 sayılı yasa tasarısına eklenecek bir yeni madde için CHP ve MHP'li Plan ve Bütçe Komisyonu üyeleri, Genel Kurul Salonu'ndaki komisyon sıralarına oturmaya ve AK Partili üyelerle birlikte oy kullanmaya davet edildi.

Birkaç dönemdir görüşülmekte olan yasa tasarılarına yeni bir madde eklenmesi sırasında davet edilmelerine rağmen CHP ve MHP'li komisyon üyeleri katılmamış, AK Partili üyelerin çoğunluğu ile oylamalar yapılmıştı. Bu kez CHP ve MHP'li komisyon üyeleri, bu davete olumlu yanıt verdi ve AK Partili üyelerle birlikte 16. maddeyi onaylayarak hayata geçirdi. Milliyet'te yer alan habere göre eklenen madde ile İstanbul Kent Üniversitesi kurulması kabul edildi.

Geceye damgasını vuran asıl görüntü ise Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, AK Parti AdanaMilletvekili Mehmet Şükrü Erdinç ile AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'nun ayağa kalkarak, MHP'li Mustafa Kalaycı'yı oturacağı koltuğu da göstererek davet etmeleriydi. Bu davet karşısında Kalaycı, sırasından kalkarak komisyon sırasına geçti. Olayı izleyen milletvekilleri, “Yenikapı ruhu Meclis'te” şeklinde seslendirdi.

Yorumlar