Yeniçeri: TBMM Başkanlığı, AKP’yi koruyup kollama yeri değildir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılmamasını, “TBMM Başkanı, TBMM’nin başkanıdır.

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: TBMM Başkanlığı, AKP’yi koruyup kollama yeri değildir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, fezlekelerin milletvekillerinin incelemesine açılmamasını, “TBMM Başkanı, TBMM’nin başkanıdır. AKP’yi koruyup kollama yerinin başkanı değildir.” diye eleştirdi.

    Özcan Yeniçeri, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında fezlekeler, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın gazeteci Mehmet Baransu ile ilgili sözleri ve Başbakan’ın Berkin Elvan için şu ana kadar hiçbir söz sarf etmemesini değerlendirdi.

    Yeniçeri, “Fezlekelerin TBMM Genel Kurulu’nda okunduktan sonra milletvekillerine açılmasının son derece normal olduğunu, halkın bu fezlekelerde ne olduğunu ve ne olmadığını ciddi bir şekilde merak ettiğini ki orada 4 tane bakanla ilgili iddialar var. Oradaki tavırları, ilişkilerin delillerin neler olduğunu vatandaşların bilmesi gerekiyor. Aksi takdirde vatandaş idaresini beyan ederken bütün bunlardan habersiz bir biçimde idare beyanı içerisinde olacaktır. Vatandaşların bu fezlekelerden haber alma gibi bir hakkı var.” dedi.

    “TBMM Başkanı, TBMM’nin başkanıdır. AKP’yi koruyup kollama yerinin başkanı değildir.” diyen Yeniçeri, “Bu fezlekeler hiç olmazsa milletvekillerine kesinlikle açılması gerekir. Onların içerisindeki verilere bizlerin ulaşması lazımdır. Bu bilgiler behemahal halkın önüne konmalı ve halkla paylaşılmalıdır. Bir şekilde hükümet zan altında kalır. Bunlarla ilgili kişiler suçu kabullenmiş olur. Gizli kapaklı, örtülü ilişkiler her zaman değişik yorumlamalara neden olur. Şunu açıkça sorarız; demek ki bunların kamuoyu ile paylaşılmasında sakınca görüyorlar. Kamuoyunda olumsuz bir sonuç ortaya çıkacağını biliyorlar korkuyorlar açıklamaktan. Öyle olursa her şey gizli der geçersiniz. Şimdi orada bize ne okuyacaklar bize özet okuyacaklar. Bu arkadaşlar suçsuzsa başbakan bu arkadaşları tekrar görevlerine oturtsun o zaman. “ şeklinde konuştu.

    EFKAN ALA’NIN BARANSU SÖZLERİ

    MHP’li Özcan Yeniçeri, Efkan Ala’nın Başbakanlık Müsteşarı iken gazeteci Mehmet Baransu’nun gözaltına alınması istemiyle İstanbul Valisi ile yaptığı iddia edilen telefon görüşmesindeki ses kaydı için de şunları söyledi:
“’Siz bu suçu işleyebilirsiniz biz yasayla bu suçu suç olmaktan çıkartırız’ anlamına gelen bir ifadesi daha vardı. Devlet adamının asla ve kata yasaların dışında yol önermesi düşünülemez. Kabadayılar ancak, eşkıyalar yasasız hareket ederler. Yasadışı olmak iktidarı meşru konumdan ayırır. Onun için de bu tür söylemler doğruysa ve kendilerine ait ise o makamı boşaltmalarını gerektiren söylemlerdir.”

    BAŞBAKAN’IN BERKİN ELVAN SESSİZLİĞİ

    Başbakan’ın Gezi olaylarında yaralandıktan sonra hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan için taziyede bulunmamasını ise Yeniçeri, “Bu Gezi olaylarına AKP ve Erdoğan’ın bakış açısı son derece yanlış ve önyargılı. Yani konuşmalarına da yansıyan ‘o yargıç Alevi’ deniyor, ‘o yargıç Sünni’ denmiyor. Başbakan ‘52 Sünni öldü’ diyor. Sanki Alevi ölseydi daha az üzerinde konuşulacak bir konuymuş. TC Başbakanı herkesin Başbakanı’dır. Sayın Tayyip Erdoğan maalesef bunu öğrenemedi. Şu anda Başbakan yüzde 50’nin Başbakanı olduğunu söylüyor zaten. Berkin Türkiye Cumhuriyeti’nin bir evladıdır; mezhebi, meşrebi, cinsiyeti, ikameti, kimliği ne olursa olsun. Bu çocuk ekmek için sokağa çıkmış göstericiler ve güvenlik güçleri arasında kalmış ve güvenlik güçlerinin atmış olduğu bir kapsül sonucu hayatını kayıp etmiştir. Bu kaybın, bu taziyenin Başbakan tarafından bir defa içselleştirilmesi gerekir. Onun memleketinin yurttaşlarından biridir. Maalesef bu konuyu biraz üstün körü yaklaşıyorlar.” ifadelerini kullandı.

    Yeniçeri, kim olursa olsun bu ülkede kaybedilen her şey, ölen herkesin kendilerinden bir parçayı koparıp götürdüğüne işaret ederek “Ben umuyor ve bekliyorum ki, hem bu taziyeler yapılır, hem de Berkin dolayısıyla meydana gelecek protestolarda artık Berkin’in sonuna giden sonları insanlarımız yaşamaz. Umarız böyle olur. Ama siz sanki yüzde 50’nin Başbakanı’yım der de; oyları düşecek şimdi de 35’e düşecek. O zaman da yüzde 35’in Başbakanı’yım deyip diğer insanlara bakmazsanız, o zaman en büyük bölücülüğü siz yapmış olursunuz. “ eleştirisini getirdi. CİHAN

Yorumlar