Yeniçeri: Şiddetin TBMM’ye nasıl girebildiğinin üzerinde durulması gerekir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yumruklu saldırıyı kınadığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: Şiddetin TBMM’ye nasıl girebildiğinin üzerinde durulması gerekir

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yumruklu saldırıyı kınadığını açıkladı. Yeniçeri, "Şiddetin, bir anlamda terörün TBMM’ye kadar nasıl girebildiğinin üzerinde durulması gerekir. Bu bağlamda saldırganın elini kolunu sallayarak TBMM’ye nasıl girebildiğinin sorgulanması, TBMM’nin güvenlikle ilgili tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir." dedi.

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, şunları söyledi: "TBMM’nin kalbinde ana muhalefet liderine, daha doğrusu demokrasiye yapılmış saldırıyı nefretle kınıyorum. Bu saldırıdan alınacak dersler olduğunun da altını çizmek istiyorum. Şiddetin, bir anlamda terörün TBMM’ye kadar nasıl girebildiğinin üzerinde durulması gerekir. Bu bağlamda saldırganın elini kolunu sallayarak TBMM’ye nasıl girebildiğinin sorgulanması, TBMM’nin güvenlikle ilgili tedbirlerinin yeniden gözden geçirilmesi gerekmektedir. Özellikle AKP grup toplantılarının mitinge dönüştürülmesi ve TBMM’deki toplantılarının Goebbels tipi propaganda araçlarına çevrilmesinin bu saldırı üzerinde etkili olup olmadığının da ayrıca araştırılması gerekiyor. Diğer yandan Tayyip Erdoğan’ın kutuplaştırıcı, ötekileştirici ve nefret söylemlerinin bu saldırı üzerindeki etkisinin de ortaya çıkarılması hayati öneme haizdir. Tayyip Erdoğan’ın istiklal savaşı verdiğinden söz etmesinin siyasi rakiplerinin AKP’li fanatikler tarafından düşman ve vatan haini olarak görülmesine neden olup olmadığı üzerinde de durulması gerekmektedir. Tayyip Erdoğan, toplumu yay gibi germektedir. Muhalefet partilerini AKP mensuplarına ‘Onlar sizin düşmanınızdır’ anlayışıyla donatmaktadır. Toplumu bir arada tutan bağları birer birer kopartmaktadır. Saldırı bu yönüyle de enikonu irdelenmelidir."
CİHAN

Yorumlar