Yeniçeri: Napolyon ve Tayyip Erdoğan para dışında herşeye gözünü kapatmış

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, "Para, para para. Napolyon ve Tayyip Erdoğan; ikisi de bunun dışında herşeye gözünü kapatmış durumda. Bu iktidar, bizi böye bir iktidar ile yüz yüze getirmiş durumda." dedi. Meclis'te basın...

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: Napolyon ve Tayyip Erdoğan para dışında herşeye gözünü kapatmış

MHP Ankara Milletvekili Prof. Dr. Özcan Yeniçeri, "Para, para para. Napolyon ve Tayyip Erdoğan; ikisi de bunun dışında herşeye gözünü kapatmış durumda. Bu iktidar, bizi böye bir iktidar ile yüz yüze getirmiş durumda." dedi.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Yeniçeri, terör örgütünün yol üzerinde kurduğu barikatın kaldırması karşılığında Öcalan’a ve terör örgütüne ne tür tavizler verdiğinin Cumhurbaşkanlığı seçim süreci sonucunda ortaya çıkacağını ifade etti. Ancak mevcut durumda terör örgütünün yol kapama, eylem yapma, dağa adam ve çocuk kaçırma gibi eylemlerini iktidarın tepesinde demoklesin kılıcı gibi tutacağının anlaşıldığını dile getiren Yeniçeri, "Terör örgütü yol kesme eylemini kendi keyfiyle bitirdiği gibi istediği anda başlatabilir de. İnisiyatif tamamen yol kesen eşkıyanın uhdesindedir. Terör örgütü kendisine verilen sözler ve talepleri yerine getirilmemesi halinde derhal harekete geçerek yolu kesecektir. AKP bu tutumuyla açıkça terör örgütünün eylemlerini meşru ve makulleştirmiştir. Bu egemen bir devlet adına utanılacak bir durumdur. Bu durum AKP iktidarının resmen devletin egemenlik hakkını ve otoritesini KCK ile paylaştığı anlamına gelmektedir. AKP nezdinde devlet çadıra, millet aşirete, terör yönetime taşınmıştır." diye konuştu.

Musul ve Türkmenlerle ilgili gelişmelere de değinen Yeniçeri, Türkmenlerin göçe zorlandığını vurguladı. "Irak’ın toprak bütünlüğü ve birliği Türkiye tarafından savunulmalıdır. Ancak bölünme mukadder olduğunda da Irak’ta Türkmenler için yaşadıkları yerlerin hâkimi olmalıdır." diyen Yeniçeri, Irak Türkmen Cephesi Başkanı Erşad Salihi’nin "Biz Türkiye'yi mukaddes bilirdik. Şimdi para, petrol ve ticaretten başka bir şey ifade etmiyor" şeklindeki açıklamasının her şeyi ortaya koyar nitelikte olduğunu vurguladı. Yeniçeri, "Zaten AKP'de bu demektir; para, para para. Napolyon ve Tayyip Erdoğan; ikisi de bunun dışında herşeye gözünü kapatmış durumda. Bu iktidar, bizi böye bir iktidar ile yüz yüze getirmiş durumda." ifadelerini kullandı.

"BİZ MÜSLÜMANLAŞTIRDIK"

Cumhurbaşkanı seçiminde çatı adayı olan Ekmeleddin İhsanoğlu'nu da değerlendiren Yeniçeri, "On iki yıllık AKP iktidarı döneminde toplumda lif lif, damar damar ayrıştırılmayan hiçbir yapı ve değer kalmamıştır. Her alanda kutuplaştırılmış, ayrıştırılmış, ötekileştirilmiş, yarılmış ve karşı karşı karşıya getirilmiş yapıların birliğini ve bütünlüğüne her zamankinden fazla ihtiyaç vardır. Cumhurbaşkanı adayı olarak her kesime ve herkese eşit mesafede duran bir aday çıkartılmıştır." diye konuştu.

Yeniçeri'nin, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun soyadını sürekli 'İslamoğlu' diye kullanması dikkat çekti. Konuya ilişkin "Sayın İhsanoğlu’nu çok iyi anlattınız ama soyadını yanlış biliyorsunuz." şeklinde bir hatırlatmaya Yeniçeri, esprili bir şekilde "Biz Müslümanlaştırdık yani, zaten Müslüman. Ne kadar güzel, ihsan bağış anlamına geliyor, İslam ise kurtuluş anlamına geliyor. Kurtulmuş, bağışlanmış birisi. Ben kendisini çalışmalarından tanıyorum, çok iyi tanıyorum. Soyadı yazarken şey olmuş olabilir. Onu da kabul ediyorum. İşi getirip buraya takmak AK Parti’nin önünü açmak anlamına geliyor. Tanınmıyor, Erdoğan’ı da çok iyi tanıyoruz, Recep Tayyip Erdoğan, iki y’li. Tanıdık da ne karını gördük. Yarın sizi de tokatlayacak. Bir yok çekin, 'yuh çektin mi tokadı yersin' diyor." değerlendirmesinde bulundu.

"BİR TAKIM PAZARLIKLARIN UNSURU OLARAK GÖRÜYORUM"

Hükümetin El Nusra'yı terör listesinden çıkarmasına yönelik bir soruya ise Yeniçeri, "Teröriste terörist değil demek, insan kesen, insanlara saldıran, hiçbir hukuk ve ilke tanımayan, kuralsız şiddet uygulayan her eylem biçimi terörist eylemdir; kuralsız şiddet uygulayan. Çünkü şiddetin tekeli devlettedir arkadaşlar. Eğer şiddetin tekeli devletten çıkar da şahıslar şiddetin tekelini kullanmaya başlarlarsa şahıslar kendilerini devlet yerine koymuş olurlar. Hatta hayatımız üzerinde egemenlik kuruyorlarsa o zaman Yaratıcı yerine koymuş olurlar. Dolayısıyla da teröre konjoktörel ihtiyaçlar dolayısıyla terör örgütü saymak ya da terör örgütü listesinden çıkarmak aslında gerçeklerle bağdaşan bir tarz değildir. Terör örgütüne, istediğiniz kadar terör örgütü demeyin, rehin alınmış insanlarınıza istediğiniz kadar bunlar rehine değil misafir deyin kendi kendinize yalan söylemiş olursunuz. Ortada ciddi bir durum var ancak ben bunun bir takım pazarlıkların unsuru olarak görüyorum. Onu da burda açıklamayı doğru bulmuyorum çünkü yasak kararı var." karşılığını verdi. CİHAN

Yorumlar