Yeniçeri: FBI heyetine 'Fethullah Gülen Hareketi' adlı bir dosya sunuldu mu?

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlamasını istediği yazılı soru önergesinde, " 'Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi' adlı bir dosyanın Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye...

Google Haberlere Abone ol
Yeniçeri: FBI heyetine 'Fethullah Gülen Hareketi' adlı bir dosya sunuldu mu?

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlamasını istediği yazılı soru önergesinde, " 'Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi' adlı bir dosyanın Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye gelen bir FBI heyetine sunulduğu iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır?" ifadesini kullandı.

Meclis Başkanlığı'na gönderilen ve Bakan Efkan Ala'dan yanıt istenen yazılı soru önergesinde şu ifadeler kullanıldı: " 'Paralel Devlet Faaliyetleri, Fethullah Gülen Hareketi' adlı bir dosyanın, Amerika Birleşik Devletleri’nden Türkiye’ye gelen bir FBI heyetine sunulduğu iddiaları gerçeği yansıtmakta mıdır? Yansıtıyorsa bahsi geçen dosya devletin hangi birimleri tarafından, hangi tarihte hazırlanmıştır? Dosya, hangi bilgileri içermektedir? Bahsi geçen dosya başka hangi ülkelerin istihbarat birimleri ve yetkilileri ile paylaşılmıştır? Anılan dosya ülke içerisinde hangi birim, kurum, kuruluş ve kimseler ile paylaşılmıştır? Anılan dosya Anayasa Mahkemesi ile paylaşılmış mıdır? Paylaşıldı ise hangi tarihte paylaşılmıştır? Paylaşılmadıysa, neden paylaşılmamıştır?

Bahsi geçen dosyanın sunulduğu iddia edilen FBI heyetine, PKK terör örgütü ve uzantıları ile ilgili bir dosya sunulmuş mudur? 25 Aralık 2013 tarihinden bu yana İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı ülkelere PKK terör örgütü ve uzantıları ile ilgili bir dosya sunulmuş mudur? Sunduysa hangi tarihte, kimlere, hangi dosyaları sunmuştur? 25 Aralık 2013 tarihinden bu yana İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı ülkeler nezdinde PKK ve uzantılarının finansal kaynaklarının kurutulması konusunda hangi çalışmaları yapmış, hangi tarihte bu hususta hangi dosyaları kimlere sunmuştur? 25 Aralık 2013 tarihinden bu yana İçişleri Bakanlığı tarafından yabancı ülkeler nezdinde ilgili ülkelerde bulunan kaçak PKK ve diğer terörist örgütlerin mensuplarının Türkiye Cumhuriyeti’ne iade edilmesi konusunda hangi çalışmaları yapmış, hangi tarihte, bu hususta hangi dosyaları kimlere sunmuştur?"

CİHAN

Yorumlar