Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?

MİT Müsteşarlığı görevinden istifa eden Hakan Fidan'ın yerine yapılacak atama için ilk resmi değerlendirme, bugünkü MGK'da yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Yeni MİT Müsteşarı kim olacak?

Çözüm sürecinde oynadığı rol itibarı ile Türk güvenlik bürokrasisinin mühim isimlerinden birisi durumuna gelen Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sitemine rağmen Haziran ayındaki seçimde mebus adayı olabilmesi için MİT Müsteşarlığı görevinden istifa etmişti.

Fidan'ın istifasının arkasından MİT Müsteşar Vekili şekilde İsmail Hakkı Musa görevlendirildi. MİT Örgüt yasasının 13. maddesinde, "Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı, Milli Güvenlik Kurulu'nda konuşuldukten sonra Başbakanın inhası ve Cumhurbaşkanının onayı ile atanır" hükmü yer alıyor.

ASKERİN GÖRÜŞÜ ALINACAK

İki ayda bir birleşen Milli Güvenlik Kurulu'nun Şubat ayı sıradan toplantısı bugün saat 14.00’de Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda yapılacak.  MİT Müsteşarı'nın atanması sürecinde Başbakan ile Cumhurbaşkanı'nın tercihi tesirli olacak.

Ancak yaptığı amacın mahiyeti itibarı ile yeni müsteşarın atanması sürecinde devletteki teamüller çerçevesinde ordunun komuta kademesinin görüşü de MGK'da alınıyor. MGK'nın bugünkü toplantısında, yeni müsteşarın adı üstünde değerlendirme yapılması bekleniyor. Bu değerlendirmenin arkasından Başbakan Ahmet Davutoğlu, belirleyeceği bir adı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunacak. Kulislerde, atamanın seçim sonrasına bırakılması ihtimali üstünde de duruluyor.

MGK’nın gündeminde; Suriye’deki iç  savaş,  terör örgütü IŞİD,  Şah Fırat operasyonu,  çözüm süreci,  Irak ve Ukrayna’daki vaziyet ile Kıbrıs sorununun yer alması bekleniyor.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar