Yeni bakanları bekleyen kritik kararlar

7 haziran seçimleri nedeniyle Anayasa gereği üç bakanlıkta gerçekleşen devir teslim töreni sonrası gözler yeni bakanlara odaklandı.

Google Haberlere Abone ol
Yeni bakanları bekleyen kritik kararlar

Türkiye için hayati ciddiyet taşıyan süreçleri üç ay boyunca yürütecek bulunan Adalet Bakanı Kenan İpek, İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk ve Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin kritik kararlara imza atacak. Paralel yapıyla mücadeleden çözüm sürecine, deli projelerden sosyal hayata kadar tarihsel kararlar, çiçeği burnunda bakanları bekliyor. Üç bakan, ilk defa bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yapılacak Bakanlar Kurulu toplantısına katılacak. Adalet Bakanı İpek'i bekleyen en mühim kararlardan biri, Fethullah Gülen meselesinde çıkarılacak "kırmızı bülten" olacak. Bekir Bozdağ'ın bakanlığı zamanında hazırlıklar son etabına gelmişti. 

KIRMIZI BÜLTEN ELİNDEN GEÇECEK

Kırmızı bültenin kısa zaman içerisinde tamamlanarak ABD'den resmen iade talebinde bulunulması bekleniyor. İpek, tıpkı sürede HSYK'nın da Başkanı olduğundan, kararlarda belirleyici rol oynayacak. Yeni İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk'ü de mühim kararlar bekliyor. Öztürk, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki Çözüm Süreci Kurulu'ndaki isimlerden bir tanesi olacak. "Silah bırakma" çağrısının peşinden işin güvenlik boyutu Öztürk'ün vazife sahasında bulunuyor. Aynı zamanda, çözüm sürecinin sekretaryalığını oluşturan "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı" da İçişleri Bakanlığı'na bağlı. Yeni Ulaştırma Bakanı Feridun Bilgin'in odaklanacağı konuların başında ise "çılgın projeler" geliyor.

İstanbul'a 3. Köprü ve 3. Havalimanı yapımlarının yanı sıra, Kanal İstanbul'la ilgili atılacak adımlar, Avrasya Tüp Tüneli sonrası üçüncü tüp geçitle ilgili ihale süreci dahil ulaştırma alanındaki kararlar Bilgin'in vazife dalında bulunuyor. GSM'de 4G'ye geçiş hazırlıkları hızlanırken, bu alandaki çalışmalar Bilgin'in koordinesinde sürecek. Ayrıca, Türksat 4B'nin haziran ayında fırlatılması planlanıyor. Son adımlar Bilgin zamanında atılmış olacak. Türkiye Uzay Kurumu'nun kurulmasına ait düzenleme ile kara, hava, deniz ve demir yollarındaki AK Parti'nin koyduğu hedeflere ulaşılması çalışmaları seçim sonrasına kadar Bilgin sebebi ile yürütülecek.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar