Yazıcıoğlu'nun ağabeyi: Bütün yolsuzluklar örtülüyor; desteğimiz İhsanoğlu'na

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Yazıcıoğlu suikastının aydınlatılamamasını eleştirdi. "Bu devlette hukuk kalmamış. Hukuku herkes kendine...

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu'nun ağabeyi: Bütün yolsuzluklar örtülüyor; desteğimiz İhsanoğlu'na

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) merhum lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu, üzerinden 5 yıl geçmesine rağmen Yazıcıoğlu suikastının aydınlatılamamasını eleştirdi. "Bu devlette hukuk kalmamış. Hukuku herkes kendine göre yontuyor." diyen ağabey Yazıcıoğlu, dosyanın üzerinin kapatılmaya çalışıldığına dikkat çekti. Yazıcıoğlu, "Kendilerine geldiğinde bütün yolsuzluklar örtülüyor. Kardeşim toprakta yatıyor. Acaba kendilerinin başına gelse bu iş böyle mi davranırlardı? Ben bunları Allah’a havale ediyorum. Allah en iyisini bilir. Öbür dünyada Muhsin Yazıcıoğlu bunların yakasından tutacak." ifadelerini kullandı. Yazıcıoğlu, BBP’nin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda aldığı karara uyacaklarını ve Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini de belirtti.

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile Muhsin Yazıcıoğlu’nun kabrini ziyaret eden ağabey Yusuf Yazıcıoğlu, olayın ardından 5 yıl geçmesine rağmen herhangi bir gelişmenin olmadığını söyledi. Bu süre zarfında devletin her kademesiyle görüştüklerini söyleyen ağabey Yazıcıoğlu, "Cumhurbaşkanı, Başbakan, Devlet Denetleme Kurulu, Meclis araştırmasından, hepsinden bir netice alamadık. Bu devlette hukuk kalmamış. Hukuku herkes kendine göre yontuyor. Herkes kendine geldiği zaman hukuk işliyor, başkalarına hukuk işlemiyor. Kendine gelen hukukun dörtte birini Muhsin Yazıcıoğlu için işletselerdi herhalde biz bu kadar sıkıntıya düşmezdik. Eldeki deliller, bilgiler yok edilmeye çalışılıyor. İki sene devlet memurlarından, Başbakanlık'tan bir izin alamadık. İfade veremedik. Dosyalar karartılıyor. Herkes kendine göre zemin hazırlıyor. En son Kahramanmaraş’ta görevsizlik kararı verildi. Neye göre verildi? Hiçbir şey yok ortada. Bir üst mahkeme reddetti şükür ki geri geldi dosya." diye konuştu.

'TÜRKİYE’DE HUKUKA İNANMIYORUM'

Kazanın ardından devlet eliyle olayın üzerinin kapatılmak istendiğine dikkat çeken Yazıcıoğlu, Türkiye’de hukuka inanmadığını ve kardeşinin ölümünden sorumlu olan kişileri Allah’a havale ettiğini ifade etti. Yazıcıoğlu şunları söyledi: "Cihazları söküyorlar. Bunların elde delilleri var. Cihazları söken hatıra için aldım diyor. Biri susma hakkını kullanıyor. Adi hırsızlığa sokmaya çalışıyorlar. Geceleyin helikopterle inip hırsız orada ne arıyor. Hukuk var mı Türkiye’de? İnanmıyorum. Herkesin kendine göre hukuk. Kendilerine geldiğinden bütün yolsuzluklar örtülüyor. Kardeşim toprakta yatıyor. Acaba kendilerinin başına gelse bu iş böyle mi davranırlardı? Ben bunları Allah’a havale ediyorum. Allah en iyisini bilir. Öbür dünyada Muhsin Yazıcıoğlu bunların yakasından tutacak. Hala açığa çıkması için bekliyoruz. Ancak çıkacağını da umut etmiyoruz."

'İHSANOĞLU, KONUYLA ÖZEL İLGİLENECEĞİNİ SÖYLEDİ'

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ile Yazıcıoğlu’nun kabrinin ziyaretinin ardından baş başa konuşmalarını da aktaran Yazıcıoğlu, İhsanoğlu’nun seçilmesi halinde konunun üzerinde özellikle duracağını ifade ettiğini söyledi.

Geçtiğimiz günlerde BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda Ekmeleddin İhsanoğlu’na destek vereceklerini açıklaması üzerine kendilerinin de bu karara uyacaklarını belirten Yazıcıoğlu, "Ben de partinin Yüksek İstişare Kurulu üyesiyim. Parti bir karar almıştır. Hep beraber, teşkilatlarıyla bir karar almıştır. Biz buna uymak zorundayız. Biz bunu destekleyeceğiz." açıklamasında bulundu.

'YAZICIOĞLU, BAŞBAKAN’IN CUMHURBAŞKANI OLAMAYACAĞINI 7 YIL ÖNCE SÖYLEDİ'

Merhum Lider Muhsin Yazıcıoğlu’nun Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cumhurbaşkanı olamayacağına yönelik 7 sene önce yaptığı bir konuşmayı hatırlatan ağabey Yazıcıoğlu şunları ekledi: "Bunu 7 sene önce söyledi. Ortadoğu’nun eş başkanı olan bir şahsın cumhurbaşkanı olamayacağını. Yazıcıoğlu bunu söylemiştir. Bugünkü Ortadoğu ve Türkiye’yi tarif etmişti. Muhsin Yazıcıoğlu’nun kurduğu parti halen dimdik ayakta. Gidenler kendileri bilir." CİHAN

Yorumlar