Yazıcıoğlu ölümünün 7'nci yılında anılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Özdağ, "(Muhsin Yazıcıoğlu) Hayata gözlerini yumduğunda mücadele yolunun daha başındaydı, yapılacak çok işi vardı" dedi

Google Haberlere Abone ol
Yazıcıoğlu ölümünün 7'nci yılında anılıyor

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun vefatının 7. yılı dolayısıyla yaptığı açıklamada, "O bir 'Alperen' idi. Hayata gözlerini yumduğunda mücadele yolunun daha başındaydı, yapılacak çok işi vardı." değerlendirmesinde bulundu.

Özdağ, yazılı açıklamada, Yazıcıoğlu'nun insanlığını İslam'ın ruhundan ve Türklüğün terbiyesinden aldığını, yaptığı işlerde hak ve adaleti gözettiğini, vicdanının kabul etmeyeceği hiçbir işin altına imzasını atmadığını belirtti.

Özdağ, şu görüşlerini paylaştı: "O bir 'Alperen' idi. Hayata gözlerini yumduğunda mücadele yolunun daha başındaydı, yapılacak çok işi vardı. İnsanlığını İslam'ın ruhundan ve Türklüğün terbiyesinden almıştı. Siyasi hırs, koltuk sevdası, mülk tamahı kendisinde asla vücut bulmadı. Yaptığı işlerde hak ve adaleti gözetti, vicdanının kabul etmeyeceği hiçbir işin altına imzasını atmadı. Millet karşıtı her planda cesur yüreğini ortaya koyarak, 28 Şubat post-modern darbesine de 27 Nisan e-muhtırasına da çekinmeden en sert tepkiyi gösterenler arasında yer aldı. 'Zulüm Azrail olsa da hep Hakk'ı tutacağım. Mukaddes, davalarda ölüm bile güzeldir' kendisinin hakka verdiği değerin ifadeleriydi."

Yazıcıoğlu'nun büyük acılar yaşamış bir kuşağın çocuğu olduğunu vurgulayan Özdağ, şunları kaydetti:

"İnandığı dava uğruna çile çekmiş, 7,5 yılını Mamak zindanlarında geçirmiş, işkence görmüştü. Yazıcıoğlu, o zindanları bile Medrese-i Yusufiye'ye çevirmiş, betonların üzerinde üşüyorum şiirini yazmıştı. Gençlere elinize silah değil kalem alın çağrısı yapmıştı. Kendisinin ölümü, mazlum Anadolu insanının sesi olmuş bir siyaset adamının ölümüydü. Ölümü, Türk-İslam kültürünün bin yıllık değerler manzumesini kendisinde toplamış adam gibi bir adamın ölümüydü. İşte bu yüzden, cenazesinde her kesimden milyonlarca insan arkasından gözyaşı döktü. Milletinin omuzlarında tekbirlerle ve dualarla gönderildi Taceddin Dergahı'na. Kendisini yakından tanıdığım, arkadaşlık yaptığım ve aynı idealler uğruna uzun yıllar birlikte siyaset yaptığım merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nu vefatının 7. yıl dönümünde rahmetle anıyorum. Mekanı cennet, ruhu şad olsun."

Yorumlar