Yazıcı: Gelenin iyi, gidenin de kötü olduğu anlamına gelmez

Kabine değişikliğini değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Gelenin o alanda en iyi olduğu, gidenin de o alanda en kötü olduğu anlamına gelmez.

Google Haberlere Abone ol
Yazıcı: Gelenin iyi, gidenin de kötü olduğu anlamına gelmez

Kabine değişikliğini değerlendiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, “Gelenin o alanda en iyi olduğu, gidenin de o alanda en kötü olduğu anlamına gelmez.” dedi. Yazıcı, İzmir Valisi Mustafa Toprak'ı makamında ziyaret etti. Çıkışta gazetecilerin kabine değişikliği hakkındaki sorularını cevaplayan Yazıcı, “Kabine değişikliğini yorumlamamı gerektirecek bir durum yok. Bildiğiniz gibi Türkiye Cumhuriyeti, parlamenter rejimle yönetilen bir ülkedir. Parlamenter rejimlerde kabineyi başbakan dizayn eder, cumhurbaşkanı onayına sunar ve göreve başlar. Değişiklikler de benzer prosedürler içinde olur. Evvelki akşam Sayın Başbakan'ın kurduğu hükümette 10 kişilik bir değişiklik gerçekleşmiştir. Kabine değişikliğinin hayırlı uğurlu olmasını dilerim." şeklinde konuştu.

Görevden ayrılan arkadaşlarına teşekkür eden Bakan Yazıcı, "Yeni görev alan arkadaşlarla birlikte çalışacağız. Başarılı hizmetler sağlamalarını diliyorum. Sonuçta yapılan bütün bu değişiklikler Türkiye'ye daha iyi hizmet üretmeye, daha tempolu, daha hızlı sonuçlar elde etmeye dönük tasarruflardır. Yani gelenin o alanda en iyi olduğu, gidenin de o alanda en kötü olduğu anlamına gelmez. Bu da benim kişisel değerlendirmem. Başbakanımız bunun takdirini yapmıştır, saygı duyuyoruz." dedi.

AK Parti İzmir milletvekilleri Erdal Kalkan ve Ertuğrul Günay ile Ankara Milletvekili Haluk Özdalga'nın kesin ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk edilmelerine yönelik soruyu da değerlendiren Yazıcı, dün akşam konudan bilgisi olduğunu belirterek, partilerin iç disiplini ve düzeni olduğunu dile getirdi. Hayati Yazıcı, şunları söyledi: "Partilerin iç organlarında elbette ki görüşlerinizi özgürce ifade edersiniz, tartışırsınız. Sizin görüşleriniz çok keskin de olabilir. Nezaket kuralları içerisinde, kişilik haklarını rencide edecek boyuta vardırmadan bunları ifade edebilirsiniz. Partilerin yetkili organları var. Genişletilmiş istişare toplantıları yapıyoruz, danışma meclisleri yapıyoruz, grup toplantıları yapıyoruz. Elbette ki partinin yönetim erki içerisinde görev almış arkadaşlarımızla iletişim kurmak her zaman mümkün, yani hal böyleyken partinin genel politikaları dışında, eleştiri boyutunu aşacak tarzda yapmaya veya yanlış bir şey varsa izale etmenin ötesinde hasar vermeye dönük fiiller varsa bunları parti yönetimi değerlendirip takdir eder. O sebepledir ki partilerin tüzüklerinde disiplin kuralları vardır. O sebepledir ki partilerin yönetim organları içerisinde, disiplin kurallarına ilişkin talepleri incelemek üzere görevli disiplin organları vardır. Ben konunun detaylarını çok bilmiyorum ama bunlar mutlaka enine boyuna değerlendirilmiştir diye düşünüyorum." CİHAN

Yorumlar