Yavaş: Turisti Ankara'ya kendi değerlerimizle çekeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın sadece alışveriş merkezlerine bağlı bir sosyal hayatın olduğunu ve bu anlayışı değiştireceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Turisti Ankara'ya kendi değerlerimizle çekeceğiz

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın sadece alışveriş merkezlerine bağlı bir sosyal hayatın olduğunu ve bu anlayışı değiştireceklerini söyledi. Ankaralı vatandaşların kendi kültürünü yaşatabileceği alanlara ihtiyaç duyduğunu ifade eden Yavaş, yapacakları proje ile turist potansiyelini yükselteceklerini ifade etti.

Emekli Sendikacılar Derneği üyeleri ile bir araya gelen Yavaş, Ankara için hazırladıkları projeleri tanıttı. Ankara’nın sadece sabah işe gidilen, akşam eve gelinen ve hafta sonları alışveriş merkezlerine gidilen bir yer olmayacağını belirten Yavaş, insanların sosyalleşmek için kendi değerlerini yansıtan mekanlara ihtiyaç duyduğunu söyledi.

“Kültürel alanlar, insanların birbiri ile kaynaşacağı alanlar eksik. Bundan sonra Başkent’in ne olduğu bilen, kediye seymen kıyafeti giydirmeyen, Ankara’nın değerlerini bilen bir belediye başkanı geliyor. Bunu Beypazarı’nda yaptık. Ankara’nın imkanlarıyla çok daha iyisini yaparız.” diyen Yavaş, Ankara’nın tarihi ve kültürel değerlerini oraya çıkartarak turist çekilebileceğini ifade etti.

Yapımı devam eden Tema Park projesi hakkında da değerlendirmelerde bulunan Yavaş şöyle devam etti: “2 buçuk milyon TL’ye birçok bankadan faizle paralar çekilerek ve belediyenin gelirleriyle yapılıyor. Disneyland benzeri bir yapı yapılıyor. Şimdi Paris’e 40 milyon turist geliyor. Dışarıdan biri olarak siz Türkiye’ye mi gelirsiniz, Paris’e mi gidersiniz? Madem turist çekmek niyetin Eyfel Kulesi’ni yaptır. Eyfel Kulesi’ni yaparsanız Türkiye’ye mi gelirler yoksa Paris’e mi giderler? Para oraya harcanınca oraya turist gelmez. Kendi değerlerimizi ortaya çıkartıp Ankara’ya turist getirebiliriz.” CİHAN

Yorumlar