Yavaş: 'Sokağa inin' çağrısı yapmadım

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ulusal bir gazetenin sürmanşetinde ve Ankara ekinde yapılan "CHP'li Yavaş'tan 'Sokağa İnin' çağrısı.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: 'Sokağa inin' çağrısı yapmadım

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, ulusal bir gazetenin sürmanşetinde ve Ankara ekinde yapılan "CHP'li Yavaş'tan 'Sokağa İnin' çağrısı. Seçim Otobüsü Eylemci taşıdı" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını bildirdi. Yavaş'ın avukatı tarafından yapılan açıklamada, "Mansur Yavaş, 14 yaşında bir çocuk iken öldürülen Berkin Elvan için yapılan protesto gösterilerine katılma yönünde bir çağrıda bulunmamıştır. Mansur Yavaş, ülkemizi yasa boğan, herkesi derinden etkileyen ve üzen, herkesin ortak bir dille kınadığı ve tekrarının olmamasını dilediği Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto eden kişileri seçim otobüsü ile Kızılay'a ya da başka bir yere taşımamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Mansur Yavaş’ın avukatı Haluk Bayram tarafından yapılan yazılı açıklamada, ulusal bir gazetede yer alan "CHP'li Yavaş'tan 'Sokağa İnin' çağrısı - Seçim Otobüsü Eylemci taşıdı" ve haberin ayrıntılarının verildiği aynı gazetenin üçüncü sayfasında "CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, seçim otobüsleriyle Kızılay'a eylemci taşıdı", "CHP Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın seçim otobüslerinden Eryaman'da halk sokağa inmeye çağrıldı", "Ayrıca Mansur Yavaş'ın seçim otobüslerinin Güvenpark'a eylemci taşıdığı iddia edildi" haberleri gerçek dışı olduğu ifade edildi. Bayram, “Mansur Yavaş'ın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olması ve 30.03.2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde kamuoyu yoklamalarında önde olması nedeniyle, üretilmiş haberlerdir." açıklamasında bulundu.

Oy kullanacak seçmenlerin, özgür iradeleri haksız ve çirkin biçimde manipüle edilmeye çalışılmakta olduğuna dikkat çeken Bayram, söz konusu haberin, Ankara seçmeninin Mansur Yavaş hakkında gerçek dışı intibalara sahip olmasını sağlamaya yönelik, propaganda amaçlı yapıldığını kaydetti.

Bayram açıklamasını şöyle sürdürdü: "Mansur Yavaş, 14 yaşında bir çocuk iken öldürülen Berkin Elvan için yapılan protesto gösterilerine katılma yönünde bir çağrıda bulunmamıştır. Mansur Yavaş, ülkemizi yasa boğan, herkesi derinden etkileyen ve üzen, herkesin ortak bir dille kınadığı ve tekrarının olmamasını dilediği Berkin Elvan'ın öldürülmesini protesto eden kişileri seçim otobüsü ile Kızılay'a ya da başka bir yere taşımamıştır.Bu vesile ile bir kez daha, müvekkil Mansur Yavaş'ın Berkin Elvan'ın öldürülmesini şiddete kınadığını, başta ailesi olmak üzere tüm Türkiye'nin acısını paylaşarak, sabır ve Berkin Elvan'a Allah'tan rahmet dileriz."
CİHAN

Yorumlar