Yavaş: Mevki, makam için siyaset yapmak istemedim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin projelerini gençlerle paylaştı.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Mevki, makam için siyaset yapmak istemedim

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mansur Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlere ilişkin projelerini gençlerle paylaştı. Belediye Başkan adaylığı sürecini anlatan Yavaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalemini göndererek 2011 yılında milletvekilliği ve belediye başkan adaylığı teklif ettiğini anlattı. Yavaş, “Başbakan özel kalemini göndermek suretiyle milletvekilliği teklif etti. Ben bunların hiçbirini kabul etmedim 2011 yılında. Daha sonra adaylık listesinin verilmesinin son günü tekrar aradılar. AK Parti’de 5’inci ya da 6’ncı adam olacaksınız. İyi düşünün, dediler. Ben hayır dedim. Mevki ve makam için siyaset yapmak istemedim.” ifadelerini kullandı.

Genç Girişimci ve Yönetişimci Derneği tarafından düzenlenen İş’te Fırsat toplantılarına konuk olan Yavaş, Ankaralı gençlere projelerini anlattı. Modaratörlüğünü dernek başkanı Nezih Allıoğlu’nun yaptığı toplantıda, Mansur Yavaş makam ve mevkii beklentilerinin olmadığını söyledi. Ankara’daki bütün partilerden Belediye Başkan adaylığı teklifi aldığını ifade eden Yavaş, yazdığı bir mektup yüzünden MHP’den ihraç sürecini yaşadığını anlattı.

Yavaş, “Ben bir mektup yazdım ve o mektup bazı yanlış anlaşılmalara neden oldu. O arada bana Cumhuriyet Halk Partisi’nde 2’nci bölgeden adaylık teklif edildi. Başbakan da özel kalemini göndermek suretiyle milletvekilliği teklif etti. Ben bunların hiçbirini kabul etmedim 2011 yılında. Daha sonra adaylık listesinin verilmesinin son günü tekrar aradılar. Ak Parti’de 5’inci ya da 6’ncı adam olacaksınız. İyi düşünün, dediler. Ben hayır dedim. Ben burada siyaset yapacağım dedim. Ama ben yazdığım mektuptan dolayı partim tarafından hiçbir toplantıya çağrılmadım ve ihraç durumu oldu. Daha öncesinde referandumda çok alkış aldığım için konuşmam yasaklandı. Ancak, buna rağmen MHP’den adaylığımızı bekledik. Bu arada da Genel Başkan Yardımcısıyla Genel Başkan ‘Şahsın bizimle ilgisi yoktur. İstediği yere gidebilir.’ şeklinde bir açıklamaları oldu. Buna rağmen bir ay daha bekledim ve aday yapılmadım.” dedi.

Son olarak AK Parti’nin kendisine istediği yerden belediye başkan adaylığı teklifi yaptığını belirten Yavaş şöyle devam etti: “2007 yılında AK Parti Milletvekilliği teklif etmişti ben yine kabul etmemiştim. MHP’de de mektup yazmasaydım beni yine milletvekili yapacaklardı. Buradan anlaşıldığı üzere bir makam beklentimiz yok. Ankara’da bütün partilerden teklif aldım. AK Parti de önce Çankaya sonra Yenimahalle ve daha sonra nereye istiyorsanız oraya dediler. Ben kendi gücümle Belediye Başkanı olmak için Demokrat Parti’ye başvurdum. Orada da bazı sıkıntılar oldu. Ben bu seçimlerde de Melih Gökçek’in ipini çekmek için aday oldum.”

30 Mart’ta yapılacak seçimlerde yüzde 50 oy oranını yakalayacaklarını ifade den Yavaş, “Ham anketlerde Mamak, Yenimahalle, Etimesgut ve Çankaya’da önde olduğumuzu söylediler. Keçiören’de başa baş olduğunu söylediler. Yüzde 50’yi geçeceğiz bu seçimlerde.” ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar