Yavaş: Kendi hemşehrimizin hakkını koruyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Kendi hemşehrimizin hakkını koruyacağız

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, geçtiğimiz günlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkında yaptığı açıklamalara cevap verdi. Ankaralı vatandaşların haklarını korumak istediklerini belirten Yavaş, “Siz Ankara’nın Belediye Başkanısınız. Ankara’nın sulama tankeri mi yok, şoför mü yok? 'Neden Urfa’dan getirdiniz?' diye soruyorum. Bunu ayrımcılık olarak ele alıyor. 19 Çorum, 18 Çankırı demiyoruz. 63 plaka diyorum. Biliyoruz ki siz Urfalısınız, hemşehrilerinizi koruyorsunuz. Biz de hemşehrilerimizi koruyoruz ve 06 plakalar Ankara’da olacak.” dedi.

    CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yavaş, 30 Mart’ta yapılacak olan seçimler kapsamında Temelli beldesini ziyaret etti. Belediye Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya gelen Yavaş’a CHP Ankara Milletvekili İzzettin Çiçek, CHP Sincan Belediye Başkanı Alâeddin Türkoğlu eşlik etti.

    Temellili vatandaşlara projelerini anlatan Belediye Başkan adayı Yavaş, köylerin ortak alanlarına ilişkin Belediye’nin yaptığı girişimlerin yanlış olduğuna değindi. “Gökler köyünde belediye köyün orta malını alarak başka birilerine satmış. Aynı şey Sorgun Göleti için söz konusu. Halbuki Büyükşehir Yasası’ndan sonra sizlerin statüsünün değişmeyeceği ve kendi mallarınızın burada kalacağı söylenmişti.” diyen Yavaş, seçildikleri takdirde kimsenin hakkını zayi etmeyeceklerini ifade etti.

    Mansur Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkındaki iddialarına da cevap verdi. Ankaralı vatandaşların haklarını koruyacaklarını kaydeden Yavaş şöyle devam etti: “Geçenlerde bir şey söyledim Melih Bey beni kınıyormuş. ’63 plaka gidecek 06 plaka gelecek.’ dedim. Ne var bunda. Siz Ankara’nın Belediye Başkanısınız. Ankara’nın sulama tankeri mi yok, şoför mü yok. Neden Urfa’dan getirdiniz diye soruyorum. Bunu ayrımcılık olarak ele alıyor. 19 Çorum, 18 Çankırı demiyoruz. 63 plaka diyorum. Biliyoruz ki siz Urfalısınız, hemşehrilerinizi koruyorsunuz. Biz de hemşehrilerimizi koruyoruz ve 06 plakalar Ankara’da olacak. Biz seçildikten sonra parti rozetimizi çıkartacağız. Seçildikten sonra benim partim Ankara, Temelli, Polatlı olacak.” CİHAN

Yorumlar