Yavaş: İlçelerde açılacak şube müdürlükleri bölge halkının olacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Güdül ilçesine yaptığı ziyarette yeni belediye yasasıyla birlikte uygulamaya konulacak olan ilçelerdeki şube müdürlüklerinin personelinin o ilçenin halkından oluşacağını söyled.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: İlçelerde açılacak şube müdürlükleri bölge halkının olacak

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Güdül ilçesine yaptığı ziyarette yeni belediye yasasıyla birlikte uygulamaya konulacak olan ilçelerdeki şube müdürlüklerinin personelinin o ilçenin halkından oluşacağını söyledi. Yavaş, “Buralara şube müdürlükleri açılacak. Buraya şube müdürleri Ankara’dan ya da başka yerden gelmeyecek. Buraya alınacak personelin hepsi Güdüllü olacak.” dedi.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş, 30 Mart seçimleri kapsamında Ankara’nın Güdül ilçesine ziyarette bulundu. İlçe girişinde konvoyla karşılanan Yavaş, Belediye Meydanı’nda halka seslendi. İlçelerin sorunlarını kısa zamanda çözeceklerini ifade eden Yavaş, en önemli sorunlardan olan su probleminin de bütün ilçelerde bir sınır getireceklerine değindi.

“Yapacağımız uygulamalarla Ankara’daki su paraları ile bir tutmayacağız. Beypazarı, Nallıhan ve Kızılcahamam’da 1.65 lira. Bu sınırlara indireceğiz.” diyen Yavaş, önümüzdeki yıllarda uygulamaya konulacak olan vergiler konusunda da açıklamalarda bulundu. Yavaş, “İki üç yıl sonra vergiler alamaya başlayacaklar sizden. Büyükşehir Belediye Kanunu ile birlikte uygulanmayan bazı köy vergileri var. Bunların hepsi iki üç yıl sonra devreye girecek. Benden bunun hesabını sorabilirsiniz. Ancak yanına gidemediğiniz kişiden bunun hesabını soramazsınız.” ifadelerini kullandı.

Yeni Belediye Yasası çerçevesinde ilçelerde açılacak olan şube müdürlüklerinin o ilçenin halkından oluşacağını bildiren Yavaş, şöyle devam etti: “Buralara şube müdürlükleri açılacak. Buraya şube müdürleri Ankara’dan ya da başka yerden gelmeyecek. Buraya alınacak personelin hepsi Güdüllü olacak. Televizyonda olanları görüyorsanız. Hiç kimseyi istinat etmiyorum ama Allah’ın bir emri var. Kul hakkı ile geleni, yetim hakkıyla geleni cennetime almam diyor. Sizlerde yarın huzuru mahşerde yan yana olmak istemediğiniz insanlara oy vermeyiniz. Bunun son derece büyük vebali vardır.”

    Ankara’nın ilçelerinin kalkınması için belediye bütçesinin büyük bir bölümünü buraya harcayacaklarını belirten Yavaş, “Ben Ankara’nın ilçelerini, köylülerini zengin edeceğim. Bu büyük bütçenin birçoğu buralara harcanacak. Burada da evler restore edildi. Artık bu bölgeyi ayağa kaldırmanın zamanı geldi. Artık Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yetkisi çok fazla. Kısıtlı bütçeyle Beypazarı’na yaptığımız işleri biliyorsunuz. Şimdi çok büyük bir bütçe var. Burada eski meslekler de Beypazarı gibi canlanacak. İşsiziniz mi yok. Kimin kapısını çalabilirsiniz. Köylerde işsiz mi yok. 63 plaka gitsin 06 plaka gelsin artık.” şeklinde konuştu.

    Ankara halkının malını ve hakkını koruyacağını kaydeden Yavaş konuşmasına şöyle devam etti:” Bin 300 dönüm Büyükşehir alanına girdikten sonra, köylere ait meralar, orta malları bunların hepsi olduğu gibi Büyükşehir’e geçiyor. Gökler köyünde bin 300 dönüm arsayı almışlar ve birilerine satmışlar. Köylü feryat edip duruyor. Sorgun Göleti’ni birilerine pazarlamışlar. Bunu söküp geri alabilirsem almak da boynumun borcu. Ben hemşerilerimin mallarını kurda kuşa yedirmem. Artık Ankara’da bir kapınız var.” CİHAN

Yorumlar