Yavaş: Gökçek’in mazbata almasının hiçbir önemi yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara yerel seçim sonuçlarının ‘Tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu.

Google Haberlere Abone ol
Yavaş: Gökçek’in mazbata almasının hiçbir önemi yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mansur Yavaş, Ankara yerel seçim sonuçlarının ‘Tam kanunsuzluk’ gerekçesiyle iptal edilmesi için Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) başvurdu. 12 bin 335 tutanağın 6 bin 240 tanesinin geçersiz olduğunu söyleyen Yavaş, ayrıca 11 maddede seçimin iptali için gerekçelerini YSK’ya sunduklarını söyledi.

Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in mazbatasını alması hakkında da “Onun mazbata verilmesinin hiçbir önemi yok. Mazbata 50 defa verilir, 50 defa alınır. Önemli olan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıdır.” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Yavaş, yerel seçim sonuçlarının Ankara’da şaibeli bir şekilde tamamlandığını, halkın iradesinin sandığa yansımadığını söyledi. Yavaş, YSK’ya gelerek seçimlerin, iptal edilmesi için başvuruda bulundu. Çıkışta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yavaş, “Biz dilekçemizi verdik. Yasal prosedürümüzü başlatmış olduk. Bunun kararını bekliyoruz. Ne zamana kadar sonuçlanır bilmiyorum. Dilekçenin eki çok. 6 bin 240 tane tutanağın hatasından bahsediyoruz. Bunların birçoğu incelenecek. Seçime etki edenleri toplayacaklar ve değerlendirecekler. Bunun sonucunu bekleyeceğiz. Başka delillerimiz de var. Onların hepsini verdik.” ifadelerini kullandı.

Seçimlerin iptal gerekçesi olarak tam kanunsuzluk maddesi kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Yavaş, “Bu seçimde 12 bin 335 tane tutanağın 6 bin 240 tanesi geçersiz. Ayrıca, 11 tane hukuka ve kanunlara aykırılık gerekçemiz var. Bundan dolayı seçimin iptalini istiyoruz. Şimdi oyların da yeniden sayılması aşaması bitti. YSK'ya seçimleri iptal edecek ya da onaylayacak.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in mazbatasını almasını da değerlendiren Yavaş, “Onun mazbatanın verilmesinin hiçbir önemi yok. Mazbata 50 defa verilir, 50 defa alınır. Önemli olan Yüksek Seçim Kurulu’nun kararıdır.” diye konuştu.





CİHAN

Yorumlar